3 vztahové problémy, kvůli kterým nemá cenu v manželství zůstávat

3 vztahové problémy, kvůli kterým nemá cenu v manželství zůstávat
Manželství může být pevné jako základy domu, ale také křehké jako květinka. Záleží také na tom, jak se pár k němu postaví. Jestli společně na vztahu pracuje, nebo si každý jede sám za sebe. Kvůli kterým problémům ve vztahu byste v partnerství neměli zůstávat?

Dokud vás smrt nerozdělí

Stále platí, že se rozvádí až polovina manželství. Je to hodně vysoké číslo. O čem svědčí? Že páry nejsou ochotny přistoupit ke kompromisům, nebo za vším stojí hluboké rozpory mezi manželi? Velmi často dochází k rozchodu po narození dítěte, které do života rodiny přinese zcela jiný prvek. Pokud nejsou partneři schopni táhnout za jeden provaz, je zřejmé, že to povede ke vzájemným rozporům. Někdy pomůže manželská poradna napravit vztah. Dnes už o manželství neplatí, že manželé spolu zůstávají, dokud je smrt nerozdělí. Někdy je lepší rozchod než zůstávat v nekvalitním svazku, ve kterém se oba trápí.

Závislost

Nejčastější závislostí je závislost na alkoholu. Propadají jí muži i ženy. Dokáže zcela zničit jinak fungující rodinu, pokud si závislý člověk nedovede svůj problém uvědomit a jít ho léčit. Také závislost na drogách je zničující. Život s alkoholikem i narkomanem je těžký, unavující a depresivní a trpí tím zejména děti.

Nevěra

Nevěra narušuje pocit důvěry ve vztahu. Pokud k ní dojde, bývá často celé manželství v troskách. Je možné ji odpustit a začít na vztahu pracovat, ale obvykle provalení nevěry vede k rozvodu. Podváděný partner se velice těžko vyrovnává s ponížením, které se mu dostalo. Navíc existuje předpoklad, že se nevěra může opakovat.

Nezájem, nedostatek intimity

Zamilovanost ve vztahu netrvá věčně. Po určitém čase mizí a objevují se první problémy, které pod růžovými brýlemi nebyly tolik vidět. Partneři, kteří o sebe stojí, je ale dokážou společnými silami řešit. Pokud se však ze vztahu vytratí intimita a objeví se nezájem a nedostatek komunikace, je možná lepší z něho vycouvat.

A jak jste na tom v partnerství vy?

Zdroje: