Jaké jsou typické vlastnosti pro svobodomyslné Vodnáře? Sedí to i na vás?

Jaké jsou typické vlastnosti pro svobodomyslné Vodnáře? Sedí to i na vás?
Vodnáři, kteří slaví narozeniny od 21. ledna do 20. února, jsou známí pro svou nezávislost a originalitu. Skrývá se toho v nich však mnohem více. Jaké pozitivní a negativní vlastnosti jsou pro ně typické? A sedí to i na vás nebo vaše známé?

Pozitivní vlastnosti:

Originalita a vizionářství

Jednou z nejnápadnějších vlastností Vodnářů je jejich originalita, která s sebou nese také ambice a pokrokové vize. Jsou jedineční a svými nápady jdou často proti většinovému názoru. Mají smysl pro spravedlnost a jsou kreativní, milující a svobodomyslní, takže od nich vždy můžete čekat něco neobvyklého.

Navíc jsou vynalézaví a ze světa se snaží svými zásluhami dělat lepší místo. Není tedy divu, že mezi nimi najdeme spoustu umělců, myslitelů a vynálezců, kteří v minulosti změnili svět a myšlení celé společnosti.

Inteligence

Vodnáři jsou inteligentní a přemýšliví. Občas se ve svých myšlenkách dokonce ztrácí, protože vše tak pečlivě analyzují a v hlavě si dokola přehrávají všelijaké scénáře. Ve všem vidí mnoho možností a ke každému problému proto umí najít ta nejlepší řešení. Pokud tedy máte nějaký problém nebo starost, zajděte s tím za Vodnářem. Ti si s tím vždy poradí a najdou pro vás to nejrozumnější řešení.

Lidskost

Svoboda a rovnost je pro Vodnáře důležitá, ve svém životě si jí váží si a snaží se, aby se svobodně mohli cítit i všichni kolem nich. Záleží jim na lidech, přírodě, zvířatech i naší planetě, takže se za každé situace snaží pomáhat tam, kde je to třeba, ať už je to příspěvkem na charitu, pořádáním kampaní, protestů nebo změnou svého životního stylu.

Nezávislost a samostatnost

Díky své přirozené inteligenci a důvtipu si Vodnáři přátele hledají poměrně snadno. Silné pouto si však vytvoří jen s několika nejbližšími přáteli a žijí si hlavně svým vlastním životem. Nechtějí totiž uzavírat kompromisy a uhýbat druhým. Raději si budou užívat své nezávislosti a rozhodovat se podle sebe. Mohou proto působit osaměle, ale jim to tak skutečně vyhovuje.

Negativní vlastnosti:

Tvrdohlavost a povýšenost

Vodnáři mají svou hlavu a když si něco usmyslí, málokdo jim to dokáže vyvrátit. Potřebují pro to důkazy a teprve poté uznají, že se možná zmýlili. Někdy se proto mohou chovat povýšeně a věřit, že pravdu mají jedině oni. To ostatní většinou vyvádí z míry, a když se s nimi někdo snaží o výměnu názorů nebo nápadů, pravděpodobně se u toho nebude cítit úplně nejlépe. Měli by se na tom tedy snažit zapracovat, protože se kvůli nim ostatní mohou cítit nevyslyšeni a méněcenně.

Necitlivost

Vodnáři se tolik neřídí svými emocemi a nedávají je proto příliš najevo. Mohou kvůli tomu působit jako chladní, odtažití a necitliví, přestože to tak vždy není. Je to hlavně jejich přemýšlivostí, protože myšlenky, které se jim neustále honí hlavou je občas úplně odpojují od reality a toho, co se kolem nich děje. Když se s nimi tedy někdo snaží vést konverzaci a oni se zaseknou ve svých myšlenkách, není to úplně příjemné.

Idealismus

Zrozenci tohoto znamení jsou sice vizionáři a po většinu času myslí pozitivně, ale občas to trochu přeženou a vše si malují až moc idealisticky. Chtějí mít vše perfektní, ale to vede jen k nespokojenosti, frustraci a vzteku, když se jim jejich představ nedaří dosáhnout. Navíc se často přeceňují a myslí si, že dokáží víc, než tomu ve skutečnosti je. 

Nepředvídatelnost

Vodnáři mají rádi změny a často mění své názory, plány nebo dokonce svůj životní styl. Většinou u nich jde o změnu k lepšímu, ale ostatním se to může jevit spíše jako nepředvídatelnost. Někdy opravdu nevíte, co od nich čekat, zvlášť pokud se v nich najednou nakupí všechny emoce, které tak dlouho utlačovali. Jejich záchvaty vzteku a výlevy emocí si tedy neberte nijak osobně, jde zkrátka o jejich přirozenou povahu.

Může se také stát, že na poslední chvíli změní vaše společné plány, protože si usmyslí, že chtějí dělat něco jiného. Je tedy dobré s tím dopředu počítat a připravit se s nimi na ledacos.