8 typických vlastností Kozorohů. Jsou vážně jen ambiciózní a pracovití?

8 typických vlastností Kozorohů. Jsou vážně jen ambiciózní a pracovití?
Kozorozi se řadí mezi rozumná a praktická zemská znamení. Důležitá je pro ně v životě především jistota a zabezpečení. Nevadí jim proto pracovat dlouhé hodiny jen proto, aby dosáhli svých cílů. Co dalšího se však skrývá pod jejich fasádou ambiciózních pracovníků?

Pozitivní vlastnosti:

Pracovitost

Typickým znakem Kozorohů je právě jejich smysl pro práci. Berou ji vždy vážně a většinou své kariéře dávají přednost před vším ostatním. Navíc si málokdy si stěžují, i když to pro ně v práci není zrovna lehké. Vědí totiž, že když něčeho chtějí dosáhnout, musí pro to pracovat. Díky své skromnosti neočekávají víc než to, co si sami poctivě vypracují, takže jsou na své úspěchy obzvláště hrdí.

Cílevědomost

Kozorozi nemusí být zrovna těmi nejtalentovanějšími v místnosti, ale vše doženou svým odhodláním a výdrží. Prostě se nikdy nevzdají, ať už je to stojí cokoliv. Jdou si za svým a zpravidla vše zanedlouho dotáhnou do zdárného konce.

Spolehlivost

V důsledku jejich poctivého přístupu k práci a životu se na ně můžete ve všem spolehnout. Nevadí jim nést za něco velkou zodpovědnost, protože zpravidla dělají vyspělá a chytrá rozhodnutí a rychle se učí. Rozhodně tedy neuděláte chybu, když právě jim nějakou důležitou práci svěříte. Dají si opravdu záležet na tom, aby vás nezklamali a aby vše udělali co nejlépe.

Praktický a realistický pohled na život

Kozorozi stojí nohama pevně na zemi a jsou si vědomi toho, jak to na světě obvykle chodí. Jsou to realisté, což sice znamená, že se jen tak neuvolní a příliš nefantazírují, ale pomáhá jim to v plánování a organizaci svého času. Na vše se většinou dívají také z praktického hlediska a umí najít to nejrozumnější řešení každého problému.

 

Negativní vlastnosti:

Pesimismus

S jejich realistickým postojem přichází také špetka pesimismu. Zaměřují se totiž více na negativa než na to, co dobrého by se jim mohlo stát. Pokud zrovna nemají dobré období, mohou kvůli tomu mít ještě horší náladu a kazit život nejen sobě, ale i lidem kolem. Měli by se proto snažit vše tolik neanalyzovat a raději se radovat z toho dobrého.

Posedlost prací

Jejich pracovitost se ve workoholismus může změnit poměrně jednoduše. Touhou po úspěchu a výdělku dokážou po čase být přímo posedlí a rádi ostatním ukazují, co mají v sobě. Bez práce snad ani nedokážou žít, a tak mohou na mnohé působit opravdu šíleně. Je to pro ně ale přirozené a umí si tak život i skutečně užívat.

Tvrdohlavost a nespolupráce

Protože si zrozenci tohoto znamení jdou za svým a snaží se ostatním ukázat, jak odhodlaní a neústupní umí být, týmová práce není zrovna jejich silnou stránkou. Chtějí jít svou cestou a podřizování se druhým se jim příliš nezamlouvá. Navíc mají na všechny dost vysoké nároky, které často není úplně možné splnit.

Urážlivost

Kozorozi jsou velice upjatí a nemají náladu na žádné nesmysly a vtipy, které by jim jen zbytečně zabíraly drahocenný čas. Proto se mohou velice snadno urazit, když je někdo z něčeho vyruší. Nejvíce ale nesnáší, když si někdo dělá legraci z nich. Když je někdo takovým způsobem urazí, do konce života na to nezapomenou, a to i kdyby to náhodou nebylo úmyslné.

 

Zdroje: