Vaše velká trojka: Sluneční, měsíční a ascendentní znamení. Víte, jak vás ovlivňují?

Vaše velká trojka: Sluneční, měsíční a ascendentní znamení. Víte, jak vás ovlivňují?
Že jste doteď slyšeli pouze o jednom znamení, které si odčítáte podle dnu vašeho narození? Tak to se právě změní. Rozšiřte si svoje znalosti o sobě a svých blízkých a pojďte se s námi podívat i na vaše zbylé znamení, která vám ovlivňují vaše jednotlivé životní oblasti.

Celý vesmír se spojil, aby stvořil vás

Věřte tomu nebo ne, ale v den vašeho narození vás neovlivnila pouze poloha Slunce na obloze, aby vám přiřadila jedno z dvanácti znamení. Stalo se to tak s celým širým vesmírem a jeho vesmírnými objekty, které na obloze máme. Konstelace vesmíru byla v moment vašeho narození unikátní a díky tomu je každý člověk originál.

I k ostatním objektům, nejenom ke Slunci, jde přisoudit nějaké znamení, a proto pokud víte přesné místo a hodinu narození, si dokážete vypracovat mnohem přesnější charakteristiku vaší osoby. Začít můžete právě se třemi nejzásadnějšími – Sluncem, Měsícem a ascendentem.

Sluneční znamení vám určuje vás smysl života na Zemi, zdroj: Bilanol / Shutterstock

Sluneční znamení

Sluneční znamení známe všichni. Skloňuje se všude po internetu a svoje zná i ten, kdo horoskop považuje za obyčejné šarlatánství. Jistě o něm máte již načteno mnoho, ale nemusíte vědět, čím je vlastně určeno. Slunce totiž mění na obloze každý den svou polohu vůči Zemi, díky čemuž se nám postupně mění i roční období. Obloha je pak rozdělena do 12 částí a podle toho, v jaké části se zrovna Slunce nachází v den vašich narozenin, takové je vaše Sluneční znamení. 

Sluneční znamení vám určuje například vás smysl života na Zemi, ukazuje vám, kde máte talenty, něco, díky čemu můžete být “středem vesmíru”. Prozradí toho o vás proto mnoho, takové jádro vašeho charakteru, ale rozhodně se ochudíte o mnoho, pokud zůstanete jen u něj.

Měsíc představuje emoční složku vaší osoby a života, zdroj: maradon 333 / Shutterstock

Měsíční znamení

Stejně jako je Měsíc druhým nejdůležitějším objektem na obloze, tak se dá říct, že je i druhým nejdůležitějším v horoskopu. Představuje emoční složku vaší osoby a života. Určuje vaši citlivost, jak dokážete soucítit s lidmi okolo sebe, jak jim rozumíte, ale také citlivost vašeho instinktu a vaše prvotní reakce na nenadálé situace.

Na rozdíl o Slunce, které změní polohu znamení pouze dvanáctkrát za rok, měsíční znamení se mění každé 2,5 dne, dokud nedokončí cyklus Měsíce, aby pak začal zase nanovo. Proto se tak moc mohou lišit lidé, kteří mají sice stejné znamení, ale vlastně se narodili o pár dní později.

Ascendent

Ascendent je nejméně rozšířený z těchto tří a vysvětlení to může mít jednoduché – k jeho určení potřebujete mít přesnou hodinu vašeho narození, a to ne každý zná. Určuje se totiž podle toho, jaké znamení bylo právě na obzoru na východě přesně v čas vašeho narození, proto i ten název, který znamená “vycházející”.

Mnoho lidí se často ani nemá, jak dostat k této informaci, a to je velká škoda. Znamení ascendentu totiž určuje, jak celkově vnímáte svět okolo sebe a jak svět vnímá vás. Může se to dokonce i zjednodušit jako na masku, kterou nosíte. Pro někoho tím pádem může být klidně i tím nejdůležitějším, co se o sobě chce dozvědět. Poznání vašich dobrých i stinných stránek v tomto ohledu může totiž velice zkvalitnit vaše vztahy doma i na pracovišti.

Kde zjistíte vaše ostatní znamení?

Teď si určitě kladete otázku, jak se můžete dozvědět takové informace, jako kde se nacházel Měsíc na obloze někdy třeba před třiceti lety. Naštěstí matematika je krásná věda a do této doby nás dokáže přenést. Existují jednoduché kalkulačky, kam zadáte den, čas a místo narození, a ty kvalitnější vám dokonce vypíší i další prvky horoskopu, o kterých ještě ani nemusíte vědět.

Jednu českou naleznete třeba zde a pokud vám nevadí angličtina, velmi hezká je třeba tato.

Svět horoskopu je nikdy nekončící studnice vědomostí, tak hezkou zábavu při objevování.