Vánoční filmy podle zvěrokruhu: Jaký z nich byste letos podle vašeho znamení neměli vynechat?

Vánoční filmy podle zvěrokruhu: Jaký z nich byste letos podle vašeho znamení neměli vynechat?
Nejspíš vás překvapí, že znamení zvěrokruhu může mít vliv i na to, jaké filmy se vám líbí. Samozřejmě je to věc vkusu, ale nějakou roli v tom přece jen hrají naše vlastnosti a emoce, a tedy i astrologie. A pokud už máte vánoční náladu, je na vánoční filmy přímo ideální doba. Tak jaký je ten váš?

Beran - Sám doma (1990)

Nevyzpytatelní a energičtí Berani si tuto vánoční klasiku dokáží užít snad ještě víc než ostatní, protože se do Kevinova nezbedného chování umí naprosto vžít. Chápou, jak je pro něj těžké být ze všeho neustále obviňován, takže když má šanci ukázat co v něm je, dokáže ubránit celý dům i před dvěma záporáky. A kdo by si nechtěl užít i všechnu tu zábavu bez rodičů, pravidel a nudných povinností? Berani si budou zkrátka připadat jako by příběh sami prožili a společně s Kevinem si užijí spoustu zábavy. 

Býk - Grinch (2000)

Tvrdohlaví a stálí Býci mají pro samotářského a nevrlého Grinche v některých věcech pochopení, i když to možná nechtějí přiznat. Umí si jít za svým, i když jsou všichni ostatní proti, a tak Grinchův přístup dokáží pochopit. Jak by se jim navíc mohlo nelíbit veselé městečko Whoville hrající jasnými barvami? Celá atmosféra filmu Býky prostě nadchne a příběh potěší i pobaví.

Blíženci - Láska nebeská (2003)

Nestálí a společenští Blíženci se snadno začnou nudit. Právě proto je bude Láska nebeská svými mnoha dějovými linkami bavit a udrží je po celou dobu ve střehu. Blíženci navíc umí ocenit dobrý romantický příběh a těch v tomto filmu najdou hned několik. Po celou dobu budou postavám fandit a prožívat příběh s nimi. Britský humor je pro ně ještě příjemnou třešničkou na dortu.

Rak - Ledové království (2013)

Rodinně založení a pečující Raci berou Vánoce jako čas na společné chvíle s rodinou. Ledové království je pro ně tedy skvělou volbou, protože si ho užijí jak děti, tak dospělí každého věku. Raci jsou navíc velmi romantičtí a citliví, a tak možná právě oni budou první, kdo se u milovaného animáku rozbrečí.

Lev - Poslední prázdniny (2006)

Lvi milují pozornost a společnost, ale také umí být hodně kreativní a zábavní. Právě proto budou hned soucítit s hlavní hrdinkou filmu, která se po zjištění, že jí zbývá jen pár týdnů života, rozhodne splnit si všechny své sny. Lvi si budou vše užívat s ní a možná také najdou inspiraci pro své budoucí výlety. Co je na filmu ale to nejlepší je to, že byl téměř celý natáčen v Karlových Varech. Uvidíte tedy známé výhledy na město, české sjezdovky a nápisy, ale i mnoho známých českých tváří, které si zahrály po boku těch zahraničních. Vedle Gérarda Depardieua se totiž ve filmu objeví například Lucie Vondráčková nebo Vladimír Kulhavý. Nejen Lvi si díky tomu mohou užít propojení typického amerického humoru a postav s českým prostředím a atmosférou. 

Panna - Polární expres (2004)

Klasická pohádka Polární expres Pannám připomíná starší časy a možná i jejich vlastní dětství. Jako perfekcionisté zaměření na detaily, umí ocenit i zajímavou animaci, která byla na svou dobu skutečně obdivuhodná. Tato vánoční klasika pro ně zkrátka nikdy nezestárne a její nádherný příběh i hlavní postavy je dokáží pobavit a předat jim vánoční náladu.

Váhy - Prázdniny (2006)

Vyrovnané a spravedlivé Váhy si umí užít dobrý romantický film se zajímavou zápletkou. Právě to jim dokáže nabídnout romantická komedie Prázdniny o dvou ženách, které si na Vánoce vymění domy a najdou díky tomu svou pravou lásku. Romantické scény je dojmou, vtipné rozesmějí, ale celkově v nich film zanechá pocit radosti a vánočního veselí, na který se celý rok tak těšily.

Štír - Střihoruký Edward (1990)

Štíři si potrpí na záhady a tajemno, ale je pro ně důležitá i vášeň a cit. Právě Střihoruký Edward je svým milostným příběhem a neobvyklým hlavním hrdinou plným záhad naprosto očaruje, přestože nejde tak úplně o vánoční snímek. Pokud jste ho tedy ještě neviděli, tak rychle do toho. Určitě toho nebudete litovat.

Střelec - Vánoční prázdniny (1989)

Nezáleží na tom, jaké je zrovna období, Střelci jsou vtipálci milující dobrodružství, a tak od filmu očekávají pořádnou dávku zábavy. To jim může splnit starší snímek Vánoční prázdniny, který se postupem let stal americkou vánoční klasikou. Budou se smát od začátku do konce, ale zároveň si užijí i příběh bláznivé, ale vlastně úplně obyčejné rodinky, která se snaží si Vánoce společně užít.

Kozoroh - Vánoční příběh (1983)

Kozorozi jsou dost nostalgičtí a o Vánocích je nejlepší doba na to si oblíbené klasiky připomenout. Vánoční příběh z 80. let je svou atmosférou dokáže přímo uchvátit. Navíc budou mít pochopení pro malého Ralpha, který je ochoten udělat cokoliv, aby pod stromeček dostal svou vysněnou pušku. Sami jsou totiž pracovití a snaží se udělat všechno, aby dosáhli svých cílů.

Vodnář - Život je krásný (1946)

Neobvyklí a originální Vodnáři jsou často považováni za staré moudré duše, které umí ocenit umění a kvalitu. Černobílý snímek Život je krásný si proto dokáží užít na maximum. Uvědomí si totiž jeho hodnotu, ale zároveň si užijí příběh, který dokáže ožít i po téměř 80 letech.

Ryby - Vánoční skřítek (2003)

Zasněné a citlivé Ryby mají bujnou představivost a jsou soucitné a chápavé. Veselá komedie plná kouzelných postaviček a zázraků je pro ně tedy přímo ideální. Právě díky jejich představivosti a zasněnosti, si příběh dokáží vychutnat více než malé děti a kouzelné pohledy na vánoční New York jedinečnou atmosféru ještě vylepšují.

 

Zdroje:

www.csfd.cz

www.stylecaster.com