Turmalín: Proč nosit v kapse turmalín nebo zvolit rovnou šperk

Turmalín: Proč nosit v kapse turmalín nebo zvolit rovnou šperk
Turmalín je nádherný kámen, jeden z nejdostupnějších u nás a také jde o jeden z kamenů velice populární v esotérice (duchovní energie) a magii. Pro jeho krásný vzhled není těžké najít způsob, jak ho mít vždy u sebe.

Například v Japonsku zašli až tak daleko, že si malý turmalín zašívají do oblečení, aby ho měli vždy při sobě. Dokonce turmalín drtí a přidávají prášek z minerálu do textilních vláken, ze kterých je potom prádlo, opasky nebo obvazy.

A jaké vlastnosti jsou tomuto minerálu připisované?

Pokud se dokážete povznést za hranice obyčejného vnímání světa v černobílé podobě, dovíte se, že turmalín obklopuje člověka silným ochranným štítem. Lidé, kteří nosí kámen u sebe, často popisují své zvláštní pocity, telepatii, vyrovnanost, snadnější rozhodování, úlevu od bolesti, zmírnění zlosti nebo stresu.

Tyčinky z tohoto minerálu jsou zahrnovány do prostředků uplatňujících se v léčitelství. Je doporučený k čištění aury, k ochraně před špatnými vlivy a negativní energií.

Tento minerál se v přírodě vyskytuje v několika barevných variantách a je také oblíbeným materiálem ve šperkařství k výrobě náramku, přívěsků a prstenů. Není tedy nezbytné ho nosit v kapse, ale můžete ho mít na krku jako zajímavý a nevšední přívěsek, nebo jako kámen v prstenu.

Turmalín byl a stále je oblíbeným šamanským kamenem. Tyčinky z tohoto minerálu jsou zahrnovány do prostředků uplatňujících se v léčitelství. Je doporučený k čištění aury, k ochraně před špatnými vlivy a negativní energií. Dokonce jsou mu připisované ochranné účinky před kletbou. Turmalín pomáhá člověku poznat se hlouběji a pochopit se. Je také pomocníkem při soustředění. Jednotlivé barvy mají různé specifické vlastnosti a rysy.

Zdroj: Mark S. Johnson / Shutterstock
  • Červený turmalín zvyšuje tvůrčí schopnosti, dodává vitalitu. Nosit na těle by ho měli lidé se zdravotními problémy spojenými s krví a špatnou funkcí jater.
  • Fialový turmalín podněcuje intuici. Je to také užitečný kámen k odstranění břemen, které na člověka doléhají z minulých životů.
  • Růžový turmalín je považovaný za afrodiziakum. Posiluje víru v lásku k jiným lidem a stejně tak ukazuje cestu pro lásku k sobě. Jde o velice silný spirituální kámen a jeho pomoc by měli vyhledat lidé s emocionální bolestí, s pocitem prázdnoty a vyhoření.
  • Zelený turmalín učí člověka být více soucitným, něžným a trpělivým. Je zdrojem životní síly, mění negativní energii na pozitivní a pomáhá vytvořit pouto k přírodě.
  • Hnědý turmalín podněcuje zájem o společnost, pomáhá samotářům najít cestu k ostatním lidem. Má pozitivní vliv na urovnání rodinných vztahů, pomáhá nacházet pragmatická řešení. Podporuje regeneraci těla.
Zdroj: dani3315 / Shutterstock
  • Modrý turmalín pomáhá rozvoji mentálního vědomí, zlepšuje schopnost sebevyjadřování. Posiluje člověka ve věrnosti, toleranci a lásce a učí žít v harmonii s okolním prostředím. Doporučuje se k nošení lidem s poruchou řeči, obtížemi ledvin a štítné žlázy. Pomáhá zbavit se mylných dojmů a uvažovat racionálně. Tento minerál posiluje imunitní systém.

Zdroj: