Tuhý šampon: Proč ho pozvat do vaší koupelny

Tuhý šampon: Proč ho pozvat do vaší koupelny
Tento vlasový produkt je stále populárnější, a to především mezi mladými ekologicky smýšlejícími ženami. Často se dá totiž koupit v bezobalové variantě, na rozdíl od šamponu tekutého. Tuhý šampon vypadá jako běžné tuhé mýdlo, pouze s tím rozdílem, že je vyroben speciálně pro péči o vlasy a pokožku hlavy.

Někdo ho miluje a někdo naopak nesnáší. Pojďme se podívat na jeho klady, třeba vám pomůžou v rozhodování, zda si ho do koupelny pozvat či nikoliv.

Různé šampony pro různé typy vlasů

Tuhý šampon je sice takovou novinkou na trhu, ale vůbec není výdobytkem moderní doby, právě naopak! Používá se už od starověku a vždy obsahoval různorodé složky pečující o vlasy s různými bylinnými extrakty a éterickými oleji., Tuhé šampony se tedy různí, a to v závislosti od typu vlasů, pro které je chcete používat:

  • U suchých a lámavých vlasů se nabízí šampon s výtažkem z heřmánku, petrželky, kopřivy nebo divoké mrkve.
  • U mastných vlasů je vhodnější produkt s přídavkem éterického oleje z grapefruitu, nebo s přídavkem tymiánu.
  • Pokud jsou vlasy bezproblémové, můžete si vybrat šampon s měsíčkem, šalvějí, cedrovým olejem nebo Hennou (při použití tohoto šamponu mohou být světlé vlasy mírně zabarveny).

Tuhý šampon může být ku pomoci

Tuhý šampon má obecně dostatek výhod, nejčastěji si ho lidé volí pro jeho přírodní složení.  Zároveň má tvar vhodný pro cestování, protože není třeba se obávat, že se láhev šamponu otevře a vyleje do obsahu zavazadla. Použití je snadné a přípravek není nikterak agresivní k pokožce.

Hodí se pro určitý typ lidí

Zároveň má tvar vhodný pro cestování, protože není třeba se obávat, že se láhev šamponu otevře a vyleje do obsahu zavazadla.

Zní to tedy jako ideální varianta pro nenáročné, nebo pro ty, kdo mají jakékoliv problémy s citlivou pokožkou či osoby, jež často cestují a jsou ekologicky zaměřené. Jsou ale tací, kteří si na tuhý šampon nikdy nezvyknou, protože tyto výhody pro ně jednoduše nejsou dostatečně atraktivní. Záleží tedy na vás samotných, čemu dáte přednost.

Zdroj:

  • autorský text