Znáte třezalku tečkovanou a její pozoruhodné účinky na váš psychický stav?

Znáte třezalku tečkovanou a její pozoruhodné účinky na váš psychický stav?
Když se po psychické stránce cítíte hůř než dříve, ale ještě se necítíte na to, abyste vyhledali odbornou pomoc, svěřte se do péče třezalky tečkované. Znáte její pozoruhodné účinky na váš psychický stav?

Jak vám pomůže třezalka tečkovaná?

Třezalka tečkovaná je oblíbená bylinka, která je velmi populární ve spojitosti s psychickými problémy. Obsahuje látky, které zaručeně ovlivní vaše psychické rozpoložení. Látky v třezalce tečkované přímo ovlivňují tvorbu serotoninu, kterému se také říká hormon štěstí. Třezalka tečkovaná umí uklidnit vaše pocuchané nervy a dokáže uvést tělo do rovnováhy po stresových situacích. V řadě případů umí stresu předcházet, protože působí na nervový systém. Pro ty, co trpí lehkou formou deprese, ale i krátkodobým smutkem či traumatem, může být třezalka tečkovaná způsobem, jak toto období snadněji překlenout.

Uklidňující účinky se ale dostaví až po deseti dnech až dvou týdnech od užívání. Protože však třezalka není návyková, můžete ji popíjet každý den a uvidíte, že se budete cítit mnohem lépe.

Třezalka tečkovaná:

  • zbavuje únavy,
  • pomáhá při depresích, úzkostech a výkyvech nálad,
  • chrání před účinky stresu,
  • uklidňuje nervový systém,
  • urychluje usínání,
  • zlepšuje spánek.

Na co si dát během užívání třezalky tečkované pozor?

Třezalka tečkovaná je opravdu silnou bylinkou se zaručenými účinky, a proto je potřeba probrat její užívání s vaším lékařem v případě, že pravidelně berete i jiné léky. K nim by mohla být třezalka kontraindikativní. Třezalka tečkovaná může snižovat či naopak zvyšovat účinky některých léků. Po užívání třezalky můžete zaznamenat větší citlivost na světlo.

Její užívání je potřeba probrat s lékařem v případě, že berete i jiné léky, Zdroj: Scisetti Alfio / shutterstock

Co je důležité vědět, než léčbu třezalkou tečkovanou zahájíte?

Třezalka tečkovaná je užívána nejčastěji formou čaje, který popíjíte každý den. Můžete však sehnat i tinkturu třezalky tečkované, která má podobné účinky. Třezalku tečkovanou nedoporučujeme kombinovat s jinými léky na deprese a psychické potíže. Před začátkem užívání třezalky tečkované je dobré vědět, jak na tom jste. Třezalka tečkovaná má potenciál vám pomoct, ovšem proti středně těžkým až těžkým depresím už nepomáhá. V těchto případech je velmi důležité vyhledat odbornou pomoc.

Třezalka tečkovaná vám však může pomoct ve všech ostatních stavech:

  • pomáhá při nespavosti,
  • předchází stresu a snižuje jeho účinky na naše zdraví,
  • zklidňuje nervový systém,
  • má tlumící schopnosti.

S třezalkou tečkovanou tedy můžete bojovat proti podzimnímu splínu, dlouhodobému smutku i stavu, kdy se z vašeho života vytratila energie. Třezalka tečkovaná sice tlumí, dokáže si však poradit i s únavou. A protože šálek čaje na psychické problémy leckdy nestačí, připojte k němu i zdravou životosprávu, především častější pohyb. Právě pohyb ovlivňuje vylučování hormonu štěstí, díky kterému se můžete cítit podstatně lépe.

 

Zdroje: