Tipy našich babiček: Využití chleba, vaření chřestu a třídění věcí na charitu

Tipy našich babiček: Využití chleba, vaření chřestu a třídění věcí na charitu
Asi málokdo nerad čte rady babiček z celého světa. A protože tyto babské rady mají především směr vzdělávací a naučný, rádi jsme pro vás sepsali další tipy, které používaly již naše babičky, aby si zjednodušily život. Zde máme další tři rady, tentokrát začínající na písmeno CH.

Chléb – pomáhá odstranit střípky rozbitého skla

I když lopatka a štětec zametou větší skleněné úlomky, abyste se zbavili všech drobných neviditelných kousků, můžete použít několik účinných věcí. Zkuste použít dětské těsto na hraní, kousek chleba nebo i vlhkou utěrku. Jednoduše z něj vytvořte malé úlomky, hadřík nebo použitý materiál přimáčkněte na rozbité sklo a vaše podlaha bude čistá a bude se po ní bezpečně chodit. 

Charita též pomůže

Naše babičky říkaly „starej se o rohy a pokoj se postará sám“, což nám nyní, když máme vlastní domov, připadá naprosto přesné. To jsou často problémové oblasti, kam házíme věci, které nevíme, kam dát. Zkuste přidat jeden úložný košík na náhodné položky a projděte jej, až se naplní, a vše odložte nebo darujte na charitu.

 Věci na charitu, Zdroj: Africa Studio / Shutterstock

Chřest – jak ho správně uvařit

Zejména u chřestu se vyskytuje mnoho chyb u vaření. Zásadní chyba je jeho převaření. Zelenina se vaří ještě několik minut poté, co ji vyjmete z plotny nebo vařící vody. Vaření zabere pouze pár minut, proto chřest bedlivě sledujte, abyste se vyhnuli rozmočeným a povadlým stonkům. Skončete s vařením asi minutu předtím, než si myslíte, že je hotovo, abyste se vyhnuli převaření. Také můžete zchladit chřest v ledové lázni. Jakmile stáhnete chřest z ohně, nalijte zeleninu do misky s ledovou vodou. Studená voda zastaví proces vaření a také dodá zelenině přirozeně jasnou barvu a zachová si její křupavou strukturu.

Další chybou je, že před vařením nepřipravujete stonky.

Než začnete vařit, ulomte všechny tvrdé konce a zastřihněte jemné špičky. Chřest tak bude připraven ke konzumaci, jakmile bude uvařen.

 

zdroje:

Zdroj článku:
  • www.loveproperty.com