Tipy na letní čtení. Tyto knihy ještě stihnete do konce léta přečíst

Tipy na letní čtení. Tyto knihy ještě stihnete do konce léta přečíst
Čeká vás dovolená a vy nevíte, co s sebou za knihu? Přinášíme vám několik tipů na letní nenáročné čtení, které vás pobaví i dojme a každopádně vám zlepší náladu.

Letní sázka, Emily Henryová

Kniha Letní sázka je správnou a příjemnou letní oddechovkou, pokud prahnete po kráse, naději a chcete si zlepšit náladu. Dva spisovatelé se sejdou po letech, aby spolu uzavřeli sázku, která je má dostat ze spisovatelské krize. Otázkou je, zda jim to podaří, aniž by se do sebe zamilovali.

Okamžiky štěstí, Patrik Hartl

Štěstí můžeme potkávat spíš v obyčejných okamžicích než při velkých příležitostech aneb o tom, jak život žít a ne přežívat vypráví v pořadí třetí kniha tohoto úspěšného spisovatele. Oboustranný příběh popisuje životní peripetie dvou sourozenců, které spojují rodinné vazby a přátelé, avšak stejnou událost každý prožívá odlišně. Můžete si zvolit s kým příběh prožijete jako první, jestli s vysokoškolačkou Veronikou nebo s jejím mladším sedmnáctiletým bratrem. 

Povídky, Zdeněk Svěrák

Povídky plné svěrákovského humoru, napětí i nostalgie jsou pohlazením pro duši. Začtěte se do příjemného vyprávění psaného krásnou češtinou. V příbězích o obyčejné lidské povaze se zcela jistě najdete i vy.

Životem za zelenou, Matthew McConaughey

Máte-li chuť si přečíst něco povzbudivého a obohatit se originálními postřehy ze života amerického oscarového herce, tato kniha vám poskytne obojí. Matthew McConaughey, kterého si můžete pamatovat například z amerických romantických komedií nebo z dramatu.

Klub posledních nadějí se inspiroval svými deníkovými zápisky, které si vedl 35 let a v knize shromáždil své životní postřehy plné pádů i ponaučení. Jeho cílem bylo vytvořit průvodce s návodem, jak chytit co nejčastěji “zelenou”.

Zdroj:

  •  autorský text