Tipy našich babiček: Sušení prádla venku je levné, ekologické a dává prádlu svěží čistou vůni

Tipy našich babiček: Sušení prádla venku je levné, ekologické a dává prádlu svěží čistou vůni
Ach ty babičky. Mnohdy jsou jejich rady lepší než tipy na různých internetových stránkách. Občas nevíme, co bychom si bez nich počali. A protože jsou jejich rady opravdu nad zlato, přinášíme vám tři další rady, které jsme se od nich naučili.

Ekologické sušení

Používáte sušičku na usušení prádla? Velká chyba. Věděli jste, že sušička opotřebovává prádlo mnohem rychleji, než kdybyste prádlo sušili venku? Nehledě na tu výrazně nižší spotřebu elektřiny.

Sušení prádla venku je levné, ekologické a dává prádlu svěží čistou vůni lépe než jakákoliv aviváž. Věděli jste ale, že sluneční světlo je skvělý přírodní bělidlo a také rozjasňovač? Pro bělení postříkejte skvrny před praním směsí citronové šťávy a vody. 

Sušení prádla venku dává prádlu svěží vůni lépe než aviváž, Zdroj: Sergey Mironov / Shutterstock

Efektivita – jak správně odložit namočený štětec

Při opravách může být těžké najít místo, kam dát kapající štětec nasáklý barvou. Nemůžete ho jen tak vrátit do kbelíku, protože bude úplně pokrytý barvou. Položit jej nad kbelík také nepřipadá v úvahu, protože je příliš malý a barva bude tak jako tak stékat po straně.

Chcete-li, aby byl štětec čistý a na bezpečném místě, zavěste magnet ve tvaru U přes okraj sklenice Mason. Magnet přitáhne objímku – kovovou část, která drží rukojeť a štětiny pohromadě – a štětec bude bezpečně držet na místě.

Elektřina – jak přichytit baterku, když elektřina vypadne

Při výpadku proudu nebo při špatném osvětlení, kdy opravdu potřebujete mít obě ruce volné, může být obtížné používat svítilnu.

Abyste udrželi baterku nasměrovanou na požadované místo, když pracujete ve tmě, připevněte ji k hubici velkého trychtýře pomocí gumičky. Můžete si upravit směr světla a už se nemusíte starat o hledání způsobu, jak svítilnu držet.

 

Zdroje: