Temný příběh Patrizie Reggiani ožívá díky připravovanému filmu

Temný příběh Patrizie Reggiani ožívá díky připravovanému filmu
„Paní Gucci“ jak Patrizii Reggiani tisk označil, byla v roce 1998 usvědčená z vraždy bývalého manžela Maurizia Gucciho. Ona se nikdy k objednání vraždy nepřiznala.

Začalo to jako pohádka

Příběh začal v roce 1971, kdy měli oba 22 let. Ona měla rudé šaty a nápadně se podobala Liz Taylor. On byl dle jejich slov arogantní a namyšlený a neustále se chlubil, že je ze slavné rodiny Gucci. Přesto mu Patrizie dá šanci se jí dvořit. Mladík se tak mění ve velice šarmantního a pozorného partnera. To se ale nelíbí jeho otci, bývalému herci, který se vzdal kariéry, aby pokračoval ve vedeni rodinné firmy. Ten vidí v Patrizii zlatokopku, která se chce dostat do vlivné rodiny.

I přesto si Maurizio ženu vezme a časopisy mají žně. Dvojici označují nejhezčím párem světa.

Zdroj: Autor: Hattanas / Shutterstock

Maurizio mění svůj životní styl

Až do roku 1983 žijí mladí lidé svůj sen, střídavě v Miláně, New Yorku, St. Moritzu a Mexiku. Potom umírá Mauriziův otec a mladý muž přebírá vedení rodinného podniku. Po létech, kdy ho otec držel zkrátka, si chce konečně začít patřičně užívat života. Jenže do nového životního stylu boháče nezapadá ani věrnost, ani manželka. Přichází rozvodová válka kvůli majetku a Maurizio rozhazuje rodinné jmění, které budovalo několik generací, na všechny strany. Vyhazuje také vedení firmy a obklopuje se novými přáteli.

Patrizia má vážné obavy, že celý majetek prohýří a dcerám, které spolu mají, z rodinného dědictví nic nezůstane. Ale neví, jak bývalého manžela v utrácení zastavit. Nemluví o něm v dobrém a několikrát se nechává slyšet, že by ho nejraději zabila.

On byl dle jejich slov arogantní a namyšlený a neustále se chlubil, že je ze slavné rodiny Gucci.

Najatý vrah

27. března ráno je Maurizio zastřelený neznámým mužem při cestě do práce, když jde v centru Milána.

Dva roky se vyšetřování točí kolem obchodních vztahů a hazardu, kterému muž holdoval. Nakonec se ale k vyšetřovateli dostane informace o muži, který se chlubil účastí na vraždě Gucciho. Jde o Ivana Savianiho, který je přítelem Piny Auriemmy, blízké a dlouholeté přítelkyně Patrizie. Na řadu přijdou odposlechy telefonů a policie má konečně jasno.

Policie zasahuje

Zatčeno je pět lidí. Saviani a Auriemma jsou obvinění ze zprostředkování vraždy, kterou si měla objednat Patrizie. Další dva muži byli u vraždy. Oracio Cical řídil vůz a Benedikt Ceraulo střílel.

Situaci nepomohla ani bývalá hospodyně, která se přihlásila, že jí před léty Patrizie nabízela 2 miliardy lir, když jí pomůže zbavit se bývalého manžela.

Ubytování za mřížemi pro pět lidí

Patrizie byla odsouzená na 29 let a po odvolání ji byl pobyt za mřížemi zkrácený na 26 let. Ostatní, kteří ve vraždě figurovali, dostali 19-26 let a vrah doživotí. Všichni byli zatíženi dluhy a chtěli si tak přilepšit.

Po 17 letech bylo ženě nabídnuto podmínečné propuštění, které odmítla. Jednou z podmínek bylo, že bude pracovat, a to nechtěla. Ve vězení se jí nevedlo špatně. Brzy si získala respekt okolí.

V roce 2017 se dočkala propuštění. Z majetku Gucci ji stále náleží vysoké „roční výživné“, které ji bylo určeno v rámci rozvodového vyrovnání. Dokonce si vysoudila vyplacení zpětně, za celý pobyt ve vězení.

Patrizie stále tvrdí, že vraždu neobjednala, ale že to udělala její přítelkyně Auriemma, která si neustále na Gucciho stěžovala. Uvádí, že ani netušila, na co chce použít 150 milionů lir, které ji půjčila.