Pestrobarevné sušené květiny: Jsou voňavé, trvanlivé a znovu v módě

Pestrobarevné sušené květiny: Jsou voňavé, trvanlivé a znovu v módě
Sušené květiny vám umožní zkrášlit jakýkoli prostor v domě ve všech ročních obdobích. Pokud se vám líbí myšlenka voňavé dekorace, můžete se rozhodnout zakomponovat do aranžmá například suché větve eukalyptu, které vydávají silnou aromatickou vůni.

Pro každý prostor existuje ta správná dekorace z květin

Pro venkovský vzhled, pro dům ve starém elegantním stylu, se můžete rozhodnout pro klasy pšenice a ovsa, bodláky, palice máku a celou škálu polních květin a keřů. Chcete něco přirozeného a krásného? 

Tráva pampa zaručí vašemu květinovému aranžmá patřičnou pozornost.

Jak vyrobit originální dekorace

Bavte se při výrobě domácí kytice vonných sušených květin. Květy můžete nechat přirozené, nebo je pomocí štětce přibarvit, případně přidat do kompozic stuhy a jiné malé dekorativní předměty.

Zdroj: Autor: CreativeGraphics / Shutterstock

Nejsnadnější způsob, jak si pořídit krásnou sušenou kytku:

  • Vezměte kytici květin a pevně je stáhněte stužkou.
  • Nůžkami sjednoťte stonky květů, aby byla kytice homogenní.
  • Zavěste květiny vzhůru nohama s roztaženými okvětními lístky.
  • Nechte je uschnout na teplém, slunném, suchém a dobře větraném místě.

Chcete-li, aby kytice vydržela déle a odolávala prachu, můžete ji nastříkat lakem na vlasy. Nejlepší je vybrat si květiny s barevnými okvětními lístky. Bílá má ve skutečnosti tendenci rychle žloutnout a poté zhnědnout, což má za následek nežádoucí výsledek.

Jak zdobit sušenými květinami

S trochou fantazie můžete vytvořit nádherné kompozice sušených květin v kyticích, girlandách nebo propletených geometrických obrazcích, které ozdobí různé místnosti vašeho domova.

Pokud máte rádi věnce, můžete je pověsit na zeď nebo při zvláštní příležitosti ozdobit stůl. Kromě květů můžete vložit listy a větve vrby, jmelí, cesmíny nebo eukalyptu. 

Kytice ze sušených květin je naopak možné umístit do elegantních a rafinovaných váz. Výběr vázy je obzvláště důležitý a neměl by být ponechán náhodě. Nádoba s vytříbeným designem poslouží k vylepšení květů, díky čemuž bude celá kompozice jedinečná, svěží a s velkým estetický dopadem. Vázy lze umístit na nízký stůl a vytvořit tak relaxační roh nebo na polici v obývacím pokoji či na příborník.

Musíte jen popustit uzdu své fantazii a vytvořit si vlastní dekorace. Pokud chcete kompozici s velkým estetickým působením, vytvořte kytici s exotickými sušenými květinami. Vše potřebné najdete v obchodě s floristickými potřebami.

Zdroj: autorský text