Superpotraviny aneb buďte zdravá a štíhlá

Superpotraviny aneb buďte zdravá a štíhlá
Pojem, který se v posledních letech stále častěji objevuje, není pouhým módním trendem. Superpotraviny jsou doplňky stravy či potraviny bohaté na vitamíny, minerály a stopové prvky, aminokyseliny, vlákninu, antioxidanty a enzymy – látky přínosné pro naše zdraví.

Aloe vera

Mnoho firem dnes nabízí doplňky stravy s obsahem aloe vera. Když je koncentrace aloe v produktu dostatečně vysoká, můžete očekávat příznivý vliv na vaše zdraví. Obsahuje významné množství látek, které stimulují činnost buněk imunitního systému, aloe vera je také výborný antioxidant – působí tedy preventivně proti civilizačním chorobám. Je bohaté na vitamíny, minerály a stopové prvky. Právem patří mezi superpotraviny.

Zdroj: Autor: SEABOY888 / Shutterstock

Ořechy

Vlašské, kešu a piniové oříšky jsou mezi jinými vyhlášené pro skvělou podporu mozku a jeho funkce, snižují také riziko výskytu infarktu a odkyselují organismus. Jsou to velmi bohatí princové, pokud jde o přírodní tuky, bílkoviny a minerální látky. Mezi ořechy prospěšné zdraví se řadí například i mandle, arašídy, lískové oříšky nebo jedlé kaštany.

Včelí pyl

Ano, čtete dobře. Nejedná se o med, ale o pyl, který je dnes k dostání jako doplněk stravy. Bylo prokázáno, že včelí pyl posiluje imunitu a zvyšuje vitalitu, snižuje únavu a pomáhá zvýšit psychickou koncentraci. Včelí pyl vašemu tělu dodá přírodní tuky, cukry, bílkoviny, ale i minerály a cenné antioxidanty. Napomáhá organismu při zotavení po nemoci a skvěle stimuluje imunitní systém. Podobně jako další včelí produkty chrání organismus před prochladnutím a rýmou.

Vlašské, kešu a piniové oříšky jsou mezi jinými vyhlášené pro skvělou podporu mozku a jeho funkce, snižují také riziko výskytu infarktu a odkyselují organismus.

Spirulina

Jistě jste se již setkali s pojmy chlorella či spirulina. Jedná se o zelené potraviny, které mají detoxikační schopnosti. Lze je sehnat i v podobě tabletek, takže se nemusíte obávat, že byste byli nuceni doma pěstovat sladkovodní řasu původem z Asie či sladkovodní sinici, která se ve velkém pěstuje v Japonsku. Zelená je dobrá, už je to tak.

Těšíte se na změnu k lepšímu ve svém jídelníčku?

Zdroj:

  • autorský text