Superbowl a show v poločase aneb když celebrity slaví největší party na světě

Superbowl a show v poločase aneb když celebrity slaví největší party na světě
Superbowl je celosvětovým fenoménem, a to především díky velkolepé show v poločase. Jen největší prominenti se zúčastnili nejvíce sledované chvilky celé televize. Ale která show v poločase této monumentální sportovní události byla zatím nejlepší?

Michael Jackson (1993)

Do roku 1993 se show v poločase skládala především z velkých a typicky amerických kapel. Až na začátku devadesátých let se o poločas postarala opravdická popová hvězda, a aby byl začátek dostatečně pompézní, nemohl to být nikdo jiný než samotný král popu. Michael Jackson se objevil na jevišti a bezhybně tam stál téměř dvě minuty, protože fanoušci nedokázali udržet emoce. Křik a jásání trvalo neuvěřitelně dlouho, a až poté začal Jackson zpívat své největší hity „Billie Jean“, „Black or White“, „We Are the World“ a „Heal the World“. I když se tím pádem nerozhodl pro své rychlejší písničky, Jackson jasně ukázal, jak může poločasová show vypadat.

Zdroj: Autor: Anton_Ivanov / Shutterstock

Prince (2007)

Silný přívalový slejvák přímo během show? Tím, že šlo o geniálního hudebníka Prince bychom si mohli myslet, že to přesně takto plánoval. Prince byl během show ve svém elementu, zpíval a hrál na svou kytaru jako Bůh a ukázal davu jásajících fanoušků, že mu vysoké tóny písničky „Purple Rain“ stále nedělají problémy. Na celém světě existuje hodně diskuzí, kdo byl skutečně nejlepším aktérem v poločasové přestávce amerického Superbowlu, ale Prince se velmi často objevuje na první příčce.

Coldplay, Beyoncé a Bruno Mars (2016)

Co se stane, když se v jedné show objeví hned tři světové hvězdy? Geniální využití 15 minut. V roce 2016 se o show postarala britská skupina Coldplay, jejich hity „Viva la Vida“, „Adventure of a Lifetime“ či „Clocks“ zazněly hned na začátku show. Aby ale nemuseli Coldplay zpívat a tančit nonstop, domluvili si hvězdnou pomoc: Beyoncé a Bruno Mars uprostřed show rozjeli menší song-battle: Kluci vs. holky. A to byla opravdu parádní podívaná. Tato show je považovaná jako jedno z nejlepších skupinových vystoupení ve Superbowlu.

Michael Jackson se objevil na jevišti a bezhybně tam stál téměř dvě minuty, protože fanoušci nedokázali udržet emoce.

Lady Gaga (2017)

Většina hodnotitelů se shodne na tom, že přestože se o show v poločase postarala popová královna Beyoncé i skvěla zpěvačka Katy Perryová, pokud jde o nejlepší výkon samotné ženy, na první pozici nejlepších vystoupení se musí objevit Lady Gaga. Její show měla všechno: Skok ze střechy stadionu, létání vzduchem, několik změn kostýmů, a především živý zpěv. Diváci si mohli poslechnout oblíbené hity „Poker Face“, „Born This Way“ či „Bad Romance“ a i pro oko byla show báječná. Lady Gaga měla kolem podia několik set tančících fanoušků.

Jennifer Lopez a Shakira (2020)

Loňská show se stala velmi rychle internetovým hitem. Latinskoamerické hvězdy Shakira a Jennifer Lopezová se postaraly o skutečnou party. Známé písničky ve spojení s geniálním tancem a perfektními choreografiemi ukázaly světu, že tyto dvě ženy patří i teď mezi nejlepší umělkyně na světě.

Důležitou částí této show byla i ukázka latinskoamerických a dalších kultur (především Shakira ukázala, že není jen Kolumbijka, ale že má kořeny i v Libanonu). S ohňostrojem a velkým sborem tanečníků se tato show zapsala do historie, a bude teď velmi vysokou laťkou pro všechny následující hvězdy.

Zdroj:

  • autorský text