Střelci jako matky: Jaké jsou tyto dobrodružné a odvážné osobnosti v mateřství?

Střelci jako matky: Jaké jsou tyto dobrodružné a odvážné osobnosti v mateřství?
Střelci jsou známí především pro svého dobrodružného ducha a lásku k cestování. Stejná povyražení a dobrodružství, která Střelkyně zažívaly za mlada, už si s malým dítětem ale dovolit nemohou. Nebo to dokážou i tak? No, rozhodně se s nimi děti nebudou nudit. S čím ale mohou mít problémy?

Pozitivní energie jim s dětmi nedochází

Střelci jsou od narození veselí, optimističtí a dobrodružní a tuto energii si uchovávají i v mateřství. Maminky ve znamení Střelce se svým dětem postarají o nezapomenutelné dětství a hodně je naučí. Samy jsou totiž zvídavé, neustále cestují a potkávají zajímavé lidi ze všech koutů světa.

Právě díky tomu dětem mohou předat všechnu moudrost, kterou za život nasbíraly. Své děti vedou k upřímnosti a pozitivitě a ty jsou kromě toho také stejně zvědavé a otevřené celému světu a všem zkušenostem a zážitkům, které nabízí.

Přestože Střelci jsou velcí dobrodruhové i poté, co mají děti, věnují se hlavně dítěti a své plány přizpůsobují hlavně jim. Neznamená to ale, že s nimi budou celé dny vysedávat doma. Budou je brát na všechny výlety a zažijí s nimi spoustu zábavy. S dětmi mají obvykle velice blízký vztah plný pochopení a podpory. Odmala je totiž respektují a berou je jako sobě rovné.

Děti je obdivují a berou jako svůj vzor. Jsou totiž vděčné za to, čemu je jejich maminky naučily a budou nadosmrti vzpomínat na společné dobrodružné výpravy a hry. Jediné, co jim na nich bude vadit, je to, že je před svými přáteli nebo příbuznými mohou ztrapňovat zábavnými historkami, které by možná měly zůstat nevyřčeny.

Přesto je ale budou milovat i pro jejich vtipnou a veselou stránku, i když to znamená, že je občas trochu uvedou do rozpaků. 

Jsou férové a upřímné

Střelkyně se své děti snaží vyslechnout a jednat s dětmi jako s rozumnými dospělými. Když mají nějaký problém, snaží se najít to nejlepší a nejspravedlivější řešení. Umí férově řešit také spory mezi sourozenci a se svými názory jsou k nim upřímné.

Na druhou stranu to s tou upřímností někdy možná trochu přehánějí. Říkají totiž prostě to, co si myslí. Na tom sice není nic špatného. Prostě nechtějí pravdu zkrášlovat a schovávat ji za umělými pochvalami a komplimenty. Děti to však může ranit, i když to třeba nemyslí vůbec zle. Měly by se tedy více zamýšlet nad tím, jak jejich komentář bude znít, až jim zase něco vytknou.

rodina zdroj: rido/shutterstock

Neumí se držet plánu

Rozvrhy a rutiny Střelci prostě nezvládají. Dalo by se říct, že to jsou jejich úhlavní nepřátelé, což dětem moc neprospívá. Nejsou totiž dochvilné a termíny a přesné plány je omezují. Jsou to spontánní bytosti, které se neumí dlouho držet rutin a zajetých rozvrhů.

Snadno se totiž začnou nudit, takže opakující se aktivity pro ně po chvíli budou unavující a frustrující. Budou se tedy muset hodně snažit, aby nezapomněly na žádnou školní akci a aby dítě všude dopravily včas. Ne vždy se to povede, ale umí jim to vynahradit.

Jsou zkrátka impulzivní a nikdy nevíte přesně, co je napadne. Mohou tedy zapomenout na školní představení svých dětí jen proto, že je zaujala nová kavárna v jejich ulici. Na oplátku je tam ale poté vezmou taky a uplatí je zmrzlinovým pohárem.

Trpělivosti se ještě musí naučit

Jak už bylo řečeno, Střelci se začnou snadno nudit, takže potřebují být neustále aktivní nebo na něčem pracovat. Jenže to s dětmi, zvlášť v nižším věku, není úplně možné. Potřebují, aby se na ně šlo pomalu a budou chtít opakovat tu stejnou hru nebo říkanku pořád dokola.

To Střelkyně po chvíli už nevydrží a pohár jejich trpělivosti, který moc hluboký není, rychle přeteče. Výchova je tedy bude občas unavovat, přestože své děti nadevše milují a dávají jim ze sebe všechno. Občas to na ně prostě bude moc, přestanou děti vnímat a začnou přemýšlet nad něčím jiným. Snadno se totiž nechají něčím rozptýlit.

Nejlepším řešením v takových situacích je se vystřídat s druhým rodičem nebo přivolat přátele a příbuzné na pomoc. Trpělivosti se tedy budou muset ještě přiučit, ale postupem času to určitě budou zvládat lépe. Mějte s nimi špetku trpělivosti alespoň vy, když už to nezvládnou samy.

Zdroje článku: