Štíři v krizi: Jak se chovají, když jim není zrovna hej? A jak je z krize vytáhnout?

Štíři v krizi: Jak se chovají, když jim není zrovna hej? A jak je z krize vytáhnout?
Každý zažíváme nepříznivá období, kdy nám není zrovna do smíchu. Někteří je tráví pod peřinou se smutnými písničkami, jiní problémy řeší komunikací nebo třeba sportem. Jak k tomu přistupují Štíři? A můžete je ze špatné situace nějak vytáhnout i vy?

Kdy upadají do krize?

Štíři jsou hodně vnímaví a citliví, i když to na sobě nedávají tak často znát. Právě proto na ně některé situace mohou dolehnout mnohem silněji než na druhé. I průběh jejich krize tedy může být náročnější a mohou ji hodně špatně snášet.

Na druhou stranu jsou ale Štíři také dosti pomstychtiví a nepřející, takže je velmi pravděpodobné, že se jejich slova a činy časem obrátí proti nim. To může být častou příčinou jejich problémů a měli by si z toho tedy brát ponaučení.

Protože jsou to velcí samotáři, mohou také častěji podléhat samotě a depresím, které jejich zdraví rozhodně neprospívají.

Všechno je rázem nemožné

Za normálních podmínek jsou Štíři známí pro svou sílu, nezávislost a samostatnost, ale v krizi se všechny tyto hodnoty rázem rozplynou a zůstane po nich jen bezmocná troska. Když se více věcí v jejich životě hroutí, cítí se zkrátka zoufale a bezradně. I všední úkoly se jim v takových obdobích zdají naprosto nemožné a jen vstát ráno z postele je pro ně nadlidským úkolem, jehož vykonání si nedokážou ani představit.

Za tyto přehnané reakce může právě jejich velká citlivost, která bývá obvykle zastíněna jejich samostatností a odvahou.

Měli by si ale uvědomit, že je normální prožívat špatné dny. Nemohou být pořád stateční, zvlášť když jim život hází klacky pod nohy.

Péče o duši je pro ně nutná

Aby se Štíři ze špatného období dostali, je pro ně důležité provést nějakou mentální očistu. Ať už jim k tomu pomohou dlouhé koupele, pleťové masky, oblíbené filmy a seriály nebo třeba meditace, měli by se o sebe snažit pečovat a urovnat si všechny své obtíže v hlavě. S čistou hlavou a pozitivní energií totiž řešení a východisko z nepříznivé situace najdou nejrychleji. Protože nechtějí, aby se k nim jakékoliv obavy nebo chmurné myšlenky dostaly, většinou kolem sebe staví jakousi obrannou zeď, přes kterou se nic nedostane.

Možná by své strachy ale neměli úplně schovávat a spíše je ze sebe dostat právě zdravou péčí o svou duši. Pomoci jim k tomu může právě meditace, ale pokud se na ni necítí, rozhodně prospěje si jen zalézt s čajem pod deku a chvíli nad svými problémy přemýšlet. Pokud ze sebe své myšlenky chtějí nějak dostat, ale necítí se ještě na náročnou konverzaci, měli by se ze svých obav zkusit vypsat. Všechny tyto aktivity by jim měly trochu pročistit hlavu a dodat sebevědomí a naději na záchranu.

Jak jim můžete pomoci?

Pokud Štírům v nouzi chcete nějak pomoci, zkuste je přimět právě k tomu, aby o sebe trochu pečovali a nechali si všechno ještě jednou projít hlavou. To je asi to největší, co pro ně můžete udělat.

Nestojí totiž přímo o něčí pozornost, potřebují spíše mít po boku někoho, komu na nich záleží a kdo na ně bude v těžkých časech myslet. Nepotřebují nic zvláštního, stačí jim jen vědomí, že někoho takového mají na blízku. Tato představa jim dělá dobře a cítí se díky ní bezpečně a potřebně.

Navíc je to pro ně uklidnění, že existují i lidé, kteří je nevytáčí jen svou přítomností. Potřebují od vás tedy jen psychickou podporu a hned se jim problémy budou řešit o něco lépe.

Zdroje článku: