Umíte uvařit guláš? Tak si troufněte na soutěž ve vaření guláše

Umíte uvařit guláš? Tak si troufněte na soutěž ve vaření guláše
Nevíte, o čem se bavit s lidmi, se kterými vás nic moc nespojuje? Pak vytáhněte téma guláš a máte zaděláno na několik hodin vášnivých debat. Ledakdo totiž umí guláš nejlépe, největší mistr se však pozná podle toho, zda si troufne jít se svým gulášem i mimo svou kuchyni. 

Se soutěžemi ve vaření guláše se setkáte na gulášfestech a jiných venkovních akcích

Guláš je neustále probírané téma. Zejména na takzvaných gulášových festivalech je guláše plno. Přesně na takových akcích se můžete setkat také se soutěžemi ve vaření guláše. Je tak jen na vás, zdali si na soutěž troufnete nebo ji budete jen sledovat z bezpečné vzdálenosti.

O co v soutěži jde? Soutěže ve vaření guláše často vyhlašují města či různé spolky k příležitosti nějaké speciální události. Někde se tak děje každoročně. Soutěž je pak řádně vyhlášena, aby se do ní všichni mohli přihlásit. V soutěži pak jde o to uvařit ten nejlepší guláš. Přitom pravidla pro soutěžení jsou různá. Zatímco někde se vaří jen jeden druh guláše z předem daných surovin, jinde se fantazii meze nekladou. 

Výslednou chuť pak hodnotí porota, je-li guláše opravdu hodně, mohou ochutnávat a hodnotit také diváci, to znamená návštěvníci gulášfestu nebo jiné akce.

Nejčastěji se guláš vaří v kotlíku, Zdroj: Solar Studio / Shutterstock

Nejčastěji se guláš vaří v kotlíku

Protože jde většinou o venkovní akce, guláš se vaří v kotlíku, pod který je potřeba přikládat. O to těžší to soutěžící mají a s náročnými podmínkami je potřeba počítat. Pokud vám tedy guláš často chválí a vám se naskytne možnost zúčastnit se gulášové soutěže, určitě do toho jděte. Odhoďte všechen ostych a řiďte se pravidlem, že není důležité vyhrát, ale zúčastnit se.

Soutěž ve vaření guláše je skvělou příležitostí, jak předvést své kulinářské umění, naučit se pracovat v týmu, zviditelnit se, potkat nové lidi a užít si spoustu zábavy. Zkrátka skvěle si užít celý den! Koneckonců... Akce, po kterých vám nekručí v břiše, jsou vždycky velmi oblíbené.

Zdroje článku: