Co to znamená, když sníte o zvířatech

Co to znamená, když sníte o zvířatech
Království zvířat je s člověkem spojeno věky. Existující druhy jsou prakticky nespočetné, a ještě i dnes jsou objevovány další a další nové exempláře. Zvířata na souši, ve vzduchu či ve vodě, zvířata v divočině nebo v domácnosti – máme je kolem sebe a už od pradávna tvoří součást symboliky.

Významným příkladem je čínská astrologie, v níž jsou zvířata jako jaguár, opice, medvěd nebo had považována za magické bytosti, s nadpřirozenými schopnostmi.

Zvířata ve světě snů

V symbolickém světě lidské mysli existují společné rysy, které mohou sloužit jako základ pro vysvětlení tohoto typu snu. Je zřejmé, že každý člověk bude schopen přizpůsobit výklady svým vlastním životním okolnostem.

Sny se zvířaty metaforicky představují prvky lidské osobnosti, způsoby, jak člověk své nejhlubší emoce a touhy promítá do svého podvědomí, aby je lépe pochopil. Lidské podvědomí odhaluje ve snech pozitivní nebo negativní aspekty toho, kým člověk je, takže je na čase mu naslouchat a věnovat pozornost tomu, co nám chce sdělit o naší minulosti, přítomnosti a budoucnosti, radí redaktorka z portálu significatosogni.com.

Snění o divokých zvířatech

Divoká zvířata ve snu odráží nejhlubší lidskou živočišnost. Na povrch vycházejí nejzákladnější instinkty, zejména ty, které umožňují přežití lidského druhu.

Proto je nutné věnovat pozornost typu zvířete, o kterém sníte, jeho chování, jeho fyzickým vlastnostem a způsobu, jakým navazuje vztahy se svým okolím. To vše vám poskytne vodítka o vašem životě.

Pokud například sníte o lvu, vezměte v úvahu jeho schopnosti lovce, jeho úroveň ochrany vůči rodině, jeho hybnost a fyzickou sílu. Tyto podmínky mohou být ve vás, využijte je tedy v kontextu pracovních a mezilidských vztahů.

Podobně, pokud sníte o divokém králíkovi, myslete na jeho mazanost, jeho způsob pohybu, aby překonal nebezpečí a splnil své poslání. Ptáci a ryby také vykazují zajímavosti o vaší osobnosti symbolickým způsobem.

Zdroj: Nataliia Suietska / Shutterstock

Takový sen může symbolizovat touhu po hledání svobody.

Sny o domácích zvířatech

Pokud sníte o mazlíčcích, musíte je interpretovat ve vztahu k vašim náklonnostem a emocím. Tyto aspekty vašeho bytí se projevují v podvědomí, aby představovaly situace ve vašem rodinném prostředí, ve vašich vztazích a v emocionálních vazbách s přáteli a s blízkými lidmi.

Pokud sníte o psu nebo kočce, věnujte pozornost dynamice mezi vámi a zvířetem. Podobně budete moci vidět, jaké jsou vaše emoce a pocity ve vašem reálném životě.

Pokud je váš vztah ke zvířeti pozitivní, odráží harmonickou stránku vašeho vztahu, ale pokud například se zvířetem zacházíte špatně nebo se ocitnete v rizikové situaci, můžete odhalit rodinné napětí, nedostatek emocí ve vztahu nebo jiné negativní aspekty.

Snění o zvířatech a násilných scénách

Pokud vás ve snech napadne jedno nebo více zvířat, měli byste věnovat zvláštní pozornost svým nepřátelům, zejména těm, které můžete mít v pracovním prostoru. Zvířata, která útočí ve snech, představují skrytá nebezpečí, rizika a překážky. Velikost zvířete symbolizuje velikost hrozby nebo způsob, jakým je tento problém vnímán.

Sen může být také předtuchou, což vám dává signály o výsledku vaší situace. Pokud se vám podaří uniknout bez úhony z útoku zvířete, je to proto, že překonáte problémy. Pokud ale nemáte to štěstí uniknout útoku, musíte být ve svém životě opatrní a dělat nejlepší rozhodnutí, abyste situaci zvládli.

Kdo týrá zvíře

Týrání zvířat ve snech je třeba chápat v metaforickém smyslu. Zvířata budou ve snech symbolizovat aspekty vašeho života a vaše chování k nim bude vyjadřovat nejhlubší pocity v těžkých situacích.

Zkuste si dát pozor na špatné zprávy, protože tento sen může být špatným znamením. Hlídejte si své zdraví a varujte svou rodinu, pokud máte nějaké náznaky, že by mohli být v ohrožení.

Také sami zkontrolujte, zda vám něco způsobuje nepohodlí a neuvědomili jste si, že to podvědomě chcete ze svého života odstranit. Nepodceňujte míru násilí, kterou sen odhaluje, protože vypovídá o velikosti vašich negativních pocitů, které vás ovlivňují.

Mluvící zvíře

Pokud s vámi zvíře mluví ve spánku, zkuste si vzpomenout, co vám řeklo. Pokud se vám podařilo rozluštit jeho poselství, pravděpodobně se týká nějaké záležitosti, která si zaslouží vaši pozornost. Mluvíte k sobě, pouze ve snech je váš hlas ztělesněn ve zvířeti.

Uvažujte například o moudrosti, kterou představuje sova, o vzpomínkách, které symbolizuje slon, o ​​prozíravosti dravce, mazanosti hlodavce, rychlosti zajíce nebo síle medvěda.

Sny o situaci zvířat

Snění o novorozených zvířatech odhaluje vaši dětskou stránku. Podvědomě toužíte po dávno prožitých chvílích a o pozitivních pocitech jako radost a něha, které s sebou tyto chvíle přinesly.

Zvířata v zajetí představují vnitřní potlačené pocity. Mohou také upozornit na váš pocit izolace, závislosti na nějaké situaci, osobě nebo věci.

Sen o zvířatech v pohybu může poukazovat na problém, kterému se chcete vyhnout, ať už jde o situaci nebo setkání s člověkem. Pokud stádo zvířat bloudí, pravděpodobně máte v životě trochu chaos a toužíte si vše dát do pořádku.

Páření zvířat představují vaše nejhlubší sexuální instinkty, touhy a tělesné radosti. Možná potřebujete být více sexuálně aktivní nebo je ve vašem okolí někdo, kdo ve vás vzbuzuje silné erotické (a někdy téměř zakázané) pocity.

Zdroj: Sergey Uryadnikov / Shutterstock

Mrtvá zvířata jsou symbolem špatného znamení. Pokud zvíře zemře přirozeně, může to znamenat přechod do nové fáze vašeho života. Pokud zemře na stáří, označuje to vyvrcholení procesu, například přechod z dětství do dospívání. Pokud zvíře zemře zraněno, je to proto, že něco, co skončilo ve vašem životě, nebylo zcela uzavřeno, stále existují nějaké nedokončené záležitosti.

Zvířata, která se ve snu rodí, přináší dobré zprávy. Jde například o nové vztahy, podvědomou touhu po dítěti a rodičovství, nové projekty či začátek nové životní etapy. Vše, co souvisí s tímto snem je jednoznačně pozitivní.

Zdroj: