Jak vybrat správné sluneční brýle pro váš tvar obličeje

Jak vybrat správné sluneční brýle pro váš tvar obličeje
Aby na vás sluneční brýle vypadaly dobře a cítili jste se v nich sebevědomě, je potřeba, aby pasovaly na váš tvar obličeje. Jenže výběr brýlí, pokud k němu nemáte dostatečné informace, je někdy vážně dřina. Můžete chodit po mnoha obchodech, než najdete brýle, které vám opravdu „sednou“. Pojďte se seznámit s tím, jaký vztah má tvar brýlí a tvar vašeho obličeje, aby příště výběr už nebyl taková fuška.

Oválný tvar obličeje

Oválný obličej má jemně se zužující se křivky směrem dolů k bradě. Často jsou lícní kosti viditelné, tváře jsou jemně vypouklé, přičemž čelo je obvykle úzké. Pro lidi s oválným tvarem obličeje je vhodný téměř jakékoliv obroučky slunečních brýlí.

Kulatý obličej

Hlavní charakteristikou kulatého obličeje jsou zaoblené tváře a hladké linie brady. Šířka a výška obličeje jsou téměř stejné. Kulatý obličej vypadá baculatě a hlavním úkolem slunečních brýlí je tento tvar obličeje nepatrně zúžit, a přitom nezakrývat lícní kosti. Pro tyto účely jsou ideální širší brýle obdélníkového tvaru, ale vždy se zaoblenými hladkými rohy. Zároveň je lepší dát přednost tmavým hlubokým barvám obrouček.

Zdroj: Autor: Intellson / Shutterstock

Čtvercový tvar obličeje

Hlavním rysem čtvercového obličeje je širší čelist, která vytváří hranatější bradu. Obličej má obvykle zhruba stejnou šířku nahoře i dole. Lidé se čtvercovým obličejem by si měli vybrat kulaté sluneční brýle nebo brýle s oblými hranami, aby docílili zjemnění linií svého obličeje.

Obličej má obvykle zhruba stejnou šířku nahoře i dole.

Tvar trojúhelníku

Lidé s trojúhelníkovým obličejem jsou typičtí tím, že mají úzkou a špičatou bradu, často dokonce protáhlou ve vztahu k ostatním částem obličeje. Čelo a lícní kosti jsou proto znatelně širší než spodní obličejová část. Pro obličej ve tvaru trojúhelníku zvolte oválné nebo zaoblené sluneční brýle, aby byly vizuálně jemnější v poměru k bradě. Vyvarujte se hranatých obrouček, které by na vás byly příliš hrubé.

Zdroj:

  • autorský text