Slavné ženy, které bojovaly s poruchou příjmu potravy. Tyto krásky trpěly hlady kvůli roli či partnerům

Slavné ženy, které bojovaly s poruchou příjmu potravy. Tyto krásky trpěly hlady kvůli roli či partnerům
Být slavnou a úspěšnou herečkou, která sbírá ocenění a je milována svým publikem, je snem mnoha dívek a žen. Cesta k tomu není jednoduchá a často bývá vydlážděná daní za popularitu v podobě psychických problémů. Slávu nemusí každá ustát. Které slavné ženy se potýkaly s anorexií nebo bulimií?

Krásná a mladá navždy

Tlak na výkon i vzhled je oblasti showbusinessu je velmi silný. Trendem je být stále krásný a mladý, jako by nikdo nestárl. A tak není divu, že mnohé slavné ženy tomuto tlaku po dokonalosti podlehly, načež se u nich projevila porucha příjmu potravy. V touze si zachovat štíhlost jako projevu nekonečného mládí odmítaly jíst, aby byly co nejštíhlejší. Jejich posedlost však některé z nich stála i život.

Mentální anorexie je totiž duševní nemocí, kdy odmítání potravy může vést až k těžkému poškození organismu a smrti. Naproti tomu mentální bulimie spočívá v záchvatovitém přejídání a úmyslné zvracení. Léčba obou nemocí patří do rukou odborníků.

Calista Flockhart

Seriál Ally McBealová byl ve své době jedním z nejsledovanějších. Představitelka titulní role Calista Flockhartová pracovala až patnáct hodin denně a na jídlo si během filmování kolikrát nenašla čas. Tím si bohužel rozhodila svůj imunitní systém. Problémy s anorexií však přiznala až po několika letech, kdy z ní byla podezřívána kvůli své ultra štíhlé postavě.

Jane Fonda

Hollywoodská hvězda Jane Fondová trpěla bulimií od svých dvanácti let. Trápila se s ní dlouhých 35 let, než si až ve vyšším věku přiznala, že tudy cesta nevede. Nyní už má z jídla radost. A proč to dělala? Chtěla se především líbit svým partnerům a také filmovým producentům.

S poruchou příjmu potravy se však potýkaly také Lindsay Lohan, Antonia Campbell-Hughes, Angelina Jolie či Katie Holmes. Victoria Beckham se sice k anorexii nikdy oficiálně nepřiznala, ale její štíhlá postava ledacos napovídala. Z českých slavných žen si tímto problémem prošla například modelka Eliška Bučková.