Slavné osobnosti ve znamení Panny: Král popu, úspěšný spisovatel či nejsvůdnější muž na světě

Slavné osobnosti ve znamení Panny: Král popu, úspěšný spisovatel či nejsvůdnější muž na světě
Pečlivé a citlivé Panny to nemají ve světě showbyznysu lehké. I přestože je jejich puntičkářství mnohým lidem pro smích, nenechají se zastrašit a trpělivě pracují dál, ani ne tak pro samotnou slávu jako pro naprostou oddanost k práci. Ne vždy však jejich citlivá povaha překoná tlak spojený se slávou a bulvárem.

Richard Gere (31. srpna 1949)

Muž mnoha zájmů, který i přes svůj pokročilý věk stále oplývá pestrými aktivitami. Jeho zvídavost jej od hry na několik nástrojů, přes studium filozofie přivedla až k herectví. Následoval jeden herecký úspěch za druhým a pracovitý herec se na sklonku 20. století stal nejsvůdnějším žijícím mužem světa. Stejně jako většina Panen má i on zálibu v otázkách spravedlnosti a zdraví. Je praktikujícím buddhistou a vášnivým zastáncem lidských práv.    

Michael Jackson (29. srpna 1958)

Nejslavnější Panna, král popu a mistr moderního tance, jež se navždy zapsal do dějin 20. století. Na začátku byl obyčejným chlapcem, který se svým perfekcionismem vypracoval na celosvětovou hvězdu. Vychovával ho pedantský otec, a možná proto ho po celou kariéru pronásledoval vlastní stín. Boj s ním ve svých 50ti letech nečekaně prohrál. 

Freddie Mercury (5. září 1946)

Vokalista, skladatel a hlavní tvář skupiny Queen. Narodil se indickým rodičům na ostrově Zanzibar. Díky své píli a zapálení pro hudbu byl již na škole velmi oblíbeným. Freddie vynikal smyslem pro detail a snahou být vždy o krok dále před ostatními. Bez pochyb se stal jednou z největších osobností, ale zároveň obětí moderního umění.   

Cameron Diaz (30. srpna 1972)

Lidé narození ve znamení Panny jsou velmi častí perfekcionisté a u Cameron Diaz tomu není jinak. Její talent podpořený přísnou pracovní morálkou ji vynesl velký obdiv u kritiků i diváků. Její citát to dokonale potvrzuje: „Myslím, že pro všechno, co děláte, jakýkoli úspěch, kterého dosáhnete, musíte pracovat. Mohu vám říci, že tvrdá práce se vyplatí. Není to jen klišé.“

Stephen King (21. září 1947)

Komerčně nejúspěšnější spisovatel oplývá pevnou vůlí a pracovní pílí. Své řemeslo zdokonaloval každodenním psaním, a to i v dobách, kdy si přivydělával jako knihovník nebo pomocník v prádelně. Jeho zásadou při psaní je výborná gramatika a kvalitní slovní zásoba: “Gramatika není jen osina v prdeli, je to tyč, kterou uchopíte, abyste své myšlenky zdvihli na nohy a přinutili je kráčet.” Ve svých šestadvaceti letech coby učitel angličtiny vydal svůj první hororový román Carrie, mysteriózní thriller ze školního prostředí, který odstartoval jeho úspěšnou spisovatelskou kariéru. I jemu osud přinesl několik tvrdých ran v podobě vlastního alkoholového propadu a těžké autonehody. King se v takových chvílích, stejně jako při psaní apeluje na gramatiku, drží své rodiny, a poté co se postaví na nohy, osudových záležitostí využije jako námětů ve svých hororových pasážích. 

Keanu Reeves (2. září 1964)

Neobyčejně tajemný kanadský herec, který se proslavil hlavní rolí ve slavné trilogii Matrix. V životě se opírá o vlastnosti Panny, mezi které patří spolehlivost, věcnost a vzdělanost. Kruté rány osudu v podobě úmrtí těch nejbližších však vyvažuje neobvyklými adrenalinovými zájmy, které jsou často na hraně života.