Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, zda a jak často chodí za školu

Jaká je povaha vašeho dítěte podle toho, zda a jak často chodí za školu
Máte podezření, že vaše dítě chodí za školu a začíná se z něj stávat pravidelný záškolák? Dítě může chodit za školu z několika důvodů a je rozdíl, jestli se to stane jednou za čas, nebo jestli to je pravidelné a školní absence je příliš veliká. Co se dítěti honí hlavou, jakou má povahu, proč to vlastně dělá?

Dítě nechodí za školu

Takové dítě má náběh na skvělou budoucnost. Pravidelné plnění povinností a zlepšování se v každodenním životě je známkou pracovitosti. Další vlastnosti povahy, které by takové dítě mohlo mít, jsou zodpovědný přístup, vytrvalost, zásadovost, mravnost a schopnost zvládat denní rutinu.

Dítě chodí za školu párkrát za rok

Podle čísla, kolikrát dítě chodí za školu, se dá vydedukovat, jaké vlastně povahy je. Pokud dítě zajde za školu jen párkrát do roka, dítě může mít sebedůvěru a zodpovědnost. Jsou to vlastnosti pracovitého člověka, který si prostě potřebuje jednou za čas oddychnout.

Dítě chodí za školu jednou za měsíc

Chodí dítě za školu pravidelně jednou za měsíc? Jde o příčinu toho činu. Pravděpodobně ale dítě bude pohodářského typu, které bezmyšlenkovitě a flegmaticky prostě jen nejde do školy. Je dost možné, že takové dítě bude mít v oblibě párty a akce tohoto typu. Páteční holdování s přáteli ho rozhodně nemine.

S rostoucí frekvencí školní absence se zvyšuje i riziko špatných vlastností, zdroj: kilukilu / Shutterstock

Dítě chodí za školu jednou týdně

S rostoucí frekvencí školní absence se zvyšuje i riziko špatných vlastností a budoucnosti. Dítě se naučilo špatný návyk a pohrdá povinností chodit do školy, k čemu tohle spěje? Není to nejhorší případ, ale projevují se známky, jako je lajdáctví, lenost, nedochvilnost apod. Takové vlastnosti určitě nejsou dobré jako zárodek pro budoucnost dítěte.

Dítě chodí za školu víckrát týdně

Počet absence již překonává počet dní, kdy dítě ve škole bylo a s nejvyšší pravděpodobností si toho všimlo vedení. Lenost, nedochvilnost a další vlastnosti uvedené výše už nabraly takových rozměrů, že to spíše připomíná zlý sen.

Zdroj článku: