4 signály, kterými odlišíte lásku od pouhé touhy

4 signály, kterými odlišíte lásku od pouhé touhy
Láska může mít opravdu mnoho podob. Většinou je ale velký rozdíl mezi pravou láskou a pouhým chtíčem. Jak ale tyto dvě situace rozeznat? Příznaky totiž mohou být mnohdy podobné. 

Vzájemné pozitivní ovlivňování 

Pokud se jedná o opravdovou lásku, vždy se budete do jisté míry navzájem ovlivňovat. Od své velké lásky můžete získat například vztah k jeho koníčkům, které by vás do té doby nenapadlo ani vyzkoušet.

Stejně tak je přirozené, že vám záleží na názoru své milované polovičky, a tak s ní veškerá svá důležitá životní rozhodnutí důkladně proberete.

Zároveň na sebe vzájemně berete ohledy a snažíte se vyvarovat chování a aktivitám, které vaší lásce vadí. 

S partnerem, se kterým vás pojí láska, máte tendenci otevřeně mluvit. Zdroj: Roman Samborskyi / Shutterstock

Komunikace a sdílení pocitů, zážitků a přání 

Se svým partnerem, se kterým vás pojí láska, nikoliv jen chtíč, máte tendence o všem otevřeně mluvit a svěřovat se mu. A zároveň také naslouchat. Vzájemné sdílení pocitů, plánování společné budoucnosti a vyprávění si o prožitém dnu je bezesporu jedním z projevů lásky. S člověkem, na kterém vám příliš nezáleží a na kterém vás zaujalo jen tělo, rozhodně nebudete mít nutkání takové věci rozebírat. 

Velmi významný je také určitý jazyk lásky. Všimněte si, že většina dlouhodobých párů používá při mluvení mnohem více slůvko MY než slůvko JÁ.

Pokud vaše nová láska používá věty jako: 

Koupili jsme si novou kytku.

My máme raději sladké snídaně.

Nebo například: 

Chceme jet raději k moři než do hor.

...máte téměř vyhráno. 

Vztahy s okolím 

Pokud svou polovičku opravdu milujeme, ve většině případů milujeme také jeho drobné chyby a přijde nám dokonalý. Díky tomu ji chceme představit celému svému okolí. Pokud vás tedy nový partner ukrývá před rodinou nebo kamarády, pravděpodobně s vámi nemá příliš dlouhodobé úmysly. 

Kamarádi a rodina jsou součástí našeho života, a pokud někoho milujeme, toužíme po tom, aby se součástí tohoto života stala i naše láska. 

S tím, kdo vás přitahuje fyzicky, toužíte trávit jen příjemné chvilky. Zdroj: Volodymyr TVERDOKHLIB / Shutterstock

Fyzická, ale i emocionální touha 

Pokud je mezi lidmi pouze chtíč, většinou nám stačí pouze partnerovo tělo. Toužíme po něm jen fyzicky. Chceme se ho dotýkat a většinu času trávíme především v soukromí. Nemáme potřebu příliš komunikovat a je nám s ním dobře spíše jen po fyzické stránce. 

Pokud je ale mezi vámi láska, milujete nejen tělo, ale také povahu a chování daného člověka. Fyzická touha je samozřejmě i v tomto případě velmi silná, ale zároveň chceme tuto osobu více poznat, zajímá nás, co si myslí, jaká jsou jeho přání nebo například plány do budoucna. 

K tomuto bodu se pojí také společně trávený čas. S někým, kdo vás přitahuje pouze fyzicky, toužíte trávit jen pěkné a příjemné chvilky. Pokud je váš partner nemocný, společnou schůzku pravděpodobně zrušíte. Pokud se ale jedná o pravou lásku, chcete o nemocného partnera pečovat a vůbec vám nevadí, že vyměníte romantickou večeři se šťastným koncem za čaj, pomeranče, teploměr a oddechovou komedii. 

Zdroje článku: