Ryby v krizi: Jak se toto znamení chová, když je na tom psychicky nejhůř?

Ryby v krizi: Jak se toto znamení chová, když je na tom psychicky nejhůř?
Každý máme své chyby a můžeme snadno uklouznout. Špatné věci si k vám navíc umí najít cestu i samy, a to zrovna, když se nám to nejméně hodí. Jak se se špatnými situacemi ale vyrovnávají přecitlivělé Ryby? Postaví se na nohy samy, nebo potřebují něčí pomoc? A jak jim situaci můžete ulehčit?

Jak často zažívají krizi?

Ryby jsou známé svou velkou citlivostí a empatií (podle některých až přehnanou) a častými a nečekanými změnami nálad. Právě toto jejich emoční nastavení často vede k záchvatům a psychickým zhroucením. Snadno tak mohou sklouznout z malého problému do obrovské krize, ze které už se jen tak nevyhrabou.

Nemohou si totiž pomoci – kromě svých vlastních starostí si na sebe berou ještě problémy všech okolo nich. Snaží se všechny utěšovat a podporovat, ale často u toho zapomínají samy na sebe. Jejich dobrosrdečnosti a zranitelnosti druzí často využívají, ale ony se stejně nepoučí a snaží se ostatním pomáhat i na úkor svého vlastního mentálního zdraví.

Pro dobrotu na žebrotu

Dobro ostatních v mnoha situacích Ryby staví před to vlastní. Přestože je to od nich obětavé a milé, rozhodně tím své emoční rovnováze nepomáhají. Když propadnou panice nebo depresivním myšlenkám, snaží se zoufale najít někoho, komu by se mohly svěřit. Pokud jim tedy někdo nezvedá jejich telefonáty, klidně mu nahrají půlhodinovou hysterickou zprávu.

Nejčastěji se ale snaží utéct co nejdál od reality. To se jim daří v jejich vlastní hlavě, kde si díky své představivosti umí vytvářet své vlastní fantastické světy, ve kterých je žádné trápení nečeká. Nedivte se tedy, když na pár hodin, nebo dokonce dní, zmizí ze sociálních sítí. Pravděpodobně jen potřebují nějaký čas o samotě.

V trápení se Ryby dokážou utápět hodně dlouho a občas prostě potřebují pomocnou ruku. Nedokážou si o ni však samy říct, a tak by měly mít po boku přítele, který je donutí, aby se zase vrátily do normálu. Nějaký čas o samotě potřebují, ale poté už je třeba je popostrčit k tomu, aby s problémem něco dělaly.

Co je zachrání?

Měly by se hlavně snažit uvědomit si své emoce, obavy i strachy, přijmout je a nějakým způsobem je ze sebe dostat. Nejlépe nějakou kreativní činností, aby je z hlavy přenesly na papír, plátno nebo přeměnily v hudbu či pohyb.

Ať už si hlavu nejlépe vyčistí sportem, tancem, hrou na hudební nástroj, pečením, malováním nebo psaním, měly by se do toho při chmurných myšlenkách co nejdříve pustit a odreagovat se od všeho stresu.

Často jim totiž problém přeroste přes hlavu a úplně je zahltí. Aby tedy nestrávily několik dní v posteli, měly by se donutit ze sebe své pocity dostat, ať už je to jakýmkoliv způsobem. Měly by si uvědomit, že tím nepomáhají jen sobě, ale i všem ostatním, kteří mají podobné problémy.

Neumí si říct o pomoc

O pomoc si Ryby většinou řeknou, až když už je hodně pozdě. Situace se jim tedy do té doby vymkne z rukou natolik, že už je jejich život jeden velký chaos. Bojí se o své situaci mluvit a svěřit se se svými pocity i před svými nejbližšími. Zbytečně si tak ale přidělávají starosti a vytvářejí problémy, které vůbec nemusely vzniknout. Přitom by jim stačilo jen trochu podpory.

Až vás příště tedy Ryby ochotně vyslechnou a poradí vám, zkuste se na oplátku zeptat, jak se mají ony. Třeba jim jen touto jednoduchou otázkou zlepšíte den. Jediné slovo nebo myšlenka u nich totiž často může všechno změnit. I ony si přece mohou dovolit mít špatný den a očekávat od ostatních špetku pozornosti.

Zdroje článku: