Ryby jako partneři: Jak se chovají ve vztahu a čím umí překvapit?

Ryby jako partneři: Jak se chovají ve vztahu a čím umí překvapit?
Citlivé a zasněné Ryby často žijí ve svém vlastním světě plném fantazie daleko od nudné reality. Nevadí jim proto být single, ale když už se do vztahu dostanou, umí být skvělými partnery, kteří vám budou vždy oporou. Tak jaké dobré a špatné vlastnosti se u nich ve vztahu projevují?

Potřebují pochopení a podporu

Aby byly Ryby ve vztahu spokojené, potřebují vidět, že jim jejich partner rozumí, chápe jejich nečekané vlny emocí a občasnou přecitlivělost a dokáže se s nimi v klidu vypořádat. Je pro ně taktéž důležité, aby věřili jejich intuici, kterou se řídí mnohem častěji než rozumem. Proto ze začátku mohou působit trochu záhadně a příliš se neprojevovat. Když si je ale získáte a začnou vám důvěřovat, uvidíte jak něžné, soucitné a milující umí být. Všechnu lásku, kterou jim dáte, vám tímto způsobem opětují a budou vděčné za to, že jim konečně někdo tak dobře rozumí.

Svoboda a nezávislost

Přestože kolem sebe mají rády lidi, které je podporují a rozumí jim, potřebují mít také nějaký čas jen samy na sebe. Jedině tak si totiž pořádně odpočinou a dobijí svou energii. Neznamená to, že by s partnerem dlouho nevydržely, jen je pro ně důležité občas trávit čas o samotě se svými myšlenkami a pocity, jinak budou nespokojené a vyčerpané.

Stejně tak musí mít ve vztahu pocit svobody a vlastního rozhodování. Odjakživa totiž byly zvyklé jít si za svými sny. Když se je někdo bude snažit omezovat, bude to pro ně mnohem náročnější. Snaží se totiž svým blízkým vyhovět a přizpůsobit se, ale když si kvůli tomu nesplní své celoživotní sny, budou toho nadosmrti litovat. Pak se tedy musí rozhodovat mezi sebou a svým partnerem, což není nikdy příjemné a už vůbec ne pro Ryby.

Nechtějí si přiznat realitu

Společně s jejich zasněnou povahou přichází také velký optimismus. Nahlíží tak na realitu velmi idealisticky a často se snaží si v hlavě všechno trochu vylepšovat. To někdy může být výhodou, protože jim umí udělat radost i maličkosti, ale zároveň kvůli tomu mohou přehlížet krutou skutečnost jejich vztahu. Dokážou se pro druhé i měnit, vzdát se svých snů a zálib, jen aby je potěšili. Přesto ale nevidí, jak toxický a nezdravý jejich vztah je, což je nakonec může úplně zničit. Je tedy dobré si společně vyjasnit, jak situaci vidí každý z partnerů.

Nespolehlivost

Ryby jsou spontánní a organizace času nebo řízení se podle rozvrhu není nic pro ně. Raději si věci dělají svou cestou a přijdou prostě až budou mít čas. Řídí se také svými city a intuicí a když se jim tedy někam nechce, může se stát, že se prostě neukážou. To může vztah trochu komplikovat a vytvářet hádky. Působí to poté, jako že si dostatečně neváží času druhých, takže právě na tom by ve vztahu měly zapracovat.

Často také předpokládají, že jim jejich partner vidí do hlavy a umí číst jejich myšlenky a poté se diví, že nechápou, co zrovna prožívají nebo co se jim honí hlavou. Je tedy důležité zapracovat na společné komunikaci a snažit se vše v klidu a s rozumem vyřešit. 

Co od vztahu očekávají?

Je těžké Ryby ve vztahu uspokojit. Potřebují jak vaši důvěru, pochopení a podporu, tak svobodu a nějaký čas osamotě, kdy si budou moci zpracovat své myšlenky a emoce. Když jim tohle však dáte, můžete čekat, že se vám vaše láska a snaha vrátí ještě v mnohem větší míře.

Není to s nimi ale vždycky lehké, takže potřebují někoho klidného, koho jejich výlevy emocí a nespolehlivost nebudou pokaždé vyvádět z míry. Potřebují ve svém partnerovi hlavně oporu, aby jí mohly být i pro ně.

V jejich vztazích je tedy hlavním prvkem pochopení a důvěra, díky kterým se se svými milovanými propojí na emoční i mentální úrovni. Zároveň je ale důležité pracovat i na komunikaci, aby obě strany rozuměly tomu, jakým směrem se jejich vztah ubírá.

 

Zdroje: