Po každém rozchodu se dá začít znovu žít, jen se nesmíte nechat pohltit negativními myšlenkami

Po každém rozchodu se dá začít znovu žít, jen se nesmíte nechat pohltit negativními myšlenkami
Rozchod, zvlášť pokud jste ho nechtěli, je vždy bolestný – a je jedno, kolik vám je let. Najednou je váš život otečený naruby a nevíte, co si počít. Spoléhali jste na svou drahou polovičku, ale najednou tady není – a vy nevíte, kudy dál. Máme pro vás dobrou zprávu. Po bouři vždy vysvitne slunce a vy znovu naleznete radost do života.

Smiřte se s rozchodem a neponižujte se před bývalým partnerem

První krok, který vás po rozchodu čeká, je smířit se s myšlenkou, že vaše milovaná polovička už do vašeho života patřit nebude. Je to nejtěžší část, která vás po rozchodu čeká, ale bohužel neexistuje lék, jak se tomu vyhnout. Musíte si to prožít, nicméně na konci budete silnější a připravení na nový vztah. Klidně plačte, vztekejte se, ale smiřte se s tím. Neponižujte se a neproste partnera, aby s vámi zůstal. Ničeho nedosáhnete – a jen se nakonec budete cítit trapně. Prostě to přijmete.

Zdroj: Autor: fizkes / Shutterstock

Uspořádejte si nový život

Až opadne ta prvotní fáze, kdy jste v šoku z náhlého rozchodu, je čas, abyste si v sobě tuto životní kapitolu uzavřeli. Přestaňte popírat to, co se stalo, přestaňte se utápět v žalu a sebelítosti. Raději si uspořádejte nový život.

Neponižujte se a neproste partnera, aby s vámi zůstal. Ničeho nedosáhnete – a jen se nakonec budete cítit trapně. Prostě to přijmete.

  • Neobklopujte se věcmi, které zůstaly u vás doma po odchodu milované osoby, raději jí všechno vraťte.
  • Vymažte společné fotografie ze svého mobilu. Nechte si je třeba uložené na nějakém záložním zařízení, ale nemějte je lehce k dispozici.
  • Vyrazte mezi lidi, začněte sportovat nebo malovat. Prostě se pokuste co nejvíce zaměstnat mozek, aby neměl čas přemýšlet nad tím, co se stalo.
  • Vytvořte si plán, jak by měl nyní váš život vypadat. Vždycky jste chtěli zkusit seskok padákem, ale váš partner se bál, a tak jste do toho nešli? Teď je ta nejlepší doba splnit si své sny.

Do nového vztahu s čistým štítem

Všechny rány hojí čas. Nehrňte se do nového vztahu, dokud nebudete mít vyřešený ten starý. Možná nyní, po čerstvém rozchodu ani nebudete mít chuť vrhnout se do něčeho nového, ale postupem času z vás špatné emoce a stres opadají a do vašeho života přijde nový partner. Než se to však stane, mějte čistý stůl. Do nového vztahu nechoďte s tím, že i tento partner vám ublíží. Odhoďte všechny předsudky a obavy. V ten moment uvidíte, že slunce znovu vyšlo a svět je opět krásný.

Po rozchodu je ideální doba, kdy se můžete naplno věnovat sami sobě. Nikdo vás nebude omezovat ve vašem rozletu, a že nemáte partnera? Nevadí, ten pravý na vás čeká a objeví se, až budete připraveni.

Zdroj: autorský text