Rodičovský horoskop pro Štíry aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Štíry aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem.

Beran

Malý Beran je chytrý a občas může být vypočítavý. Od probuzení až do večera si chce vše dělat po svém. Vy jste přístupný rodič se silnou vůli. S tvrdohlavým Beranem si budete muset vyjasnit rodinná pravidla, ale nebojte se, jakmile překonáte pár nepříjemných sporů, budete skvělí parťáci. 

Býk

Vaše dítě se od vás zcela odlišuje. Svět kolem něj se mu zdá podezřelý, proto se může schovávat doma, a to více než byste si přáli. S vaší pomocí to však zvládne. Pokuste se malému Býkovi předat nebojácnost, která vás v životě dovedla tak daleko. 

Blíženci

Ač to na první pohled nevypadá, s dítětem narozeném ve znamení Blíženců můžete být skvělými kamarády. Budete sdílet své nadšení pro různé aktivity a později spolu zapáleně diskutovat. Čím dříve ho vezmete do společnosti a seznámíte jej s vašimi přáteli, tím sebevědoměji se pak bude pohybovat sám v širém světě. 

Rak

Oba si rádi užíváte domácího lenošení, ale malý Rak zůstává zalezlý o trochu déle. Zatímco on si spokojeně čte, vy jej přemlouváte ke společné aktivitě. Vaše dítě je navenek plaché, ale s nejbližšími lidmi se cítí dobře. Podporujte jej v navazování nových kontaktů, v zájmu o historii a v dalších koníčcích.

Lev

Oba máte hodně energie a jste rádi středem pozornosti. Malý Lev s vámi bude bojovat o moc, zasazovat se o spravedlnost a pokoušet se zavádět vlastní pravidla. Vy však dokážete být pevní a své dítě provedete dětským světem, aniž byste potlačili jeho přirozenost. V některých názorech se však budete stále míjet.

Panna

Malá Panna je právem opatrná vůči okolnímu světu. Nové věci přijímá se zdravou dávkou skepse. Pokud se vaše dítě někde zasekne, stačí když budete sami sebou a provedete jej světem sebejistě a bezpečně. Brzy od vás získá jistotu a naučí se zkoušet nové věci. Hluboko uvnitř však nejste tak odlišní. Oba jste pečliví, záleží vám na spokojenosti rodiny a své věrné přátelé nikdy neopouštíte. 

Oba máte hodně energie a jste rádi středem pozornosti. Malý Lev s vámi bude bojovat o moc, zasazovat se o spravedlnost a pokoušet se zavádět vlastní pravidla.

Váhy

S vaším dítětem si můžete vybudovat velmi přátelský vztah. Máte mnoho společného, ale zároveň jeden druhého velmi inspirujete. Někdy je těžké uhodnout, co vaše dítě cítí. Má rádo klid a harmonii v rodině, své pocity si často nechává pro sebe. Vychovávejte jej přátelsky, berte je do společnosti a buďte u něj, když si bude procházet náročnými situacemi. 

Střelec

Mezi vámi to pořádně jiskří. Nicméně, pokud se tuto ohnivou energii naučíte ovládat, můžete ji využít k odpálení ohňostroje kreativity. Jste si velmi podobní, zejména typickou hrdostí a odvážností. Jen malý Střelec vás může nepříjemně překvapit, když veškerou svou opatrnost hodí do větru. Někdy se chová, jakoby vystřelil z domova a hlavu zapomněl u sebe v pokoji. Zapomeňte na kázání, promluvte s ním v přátelském duchu, tak jako byste byli právě na jeho místě. 

Štír

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Předejte malému Štírovi svou zkušenost a moudrost. Povídejte si s ním na různá témata a zůstaňte pevní ve svých názorech. Vaše dítě vás pozorně vnímá, i když to tak na první pohled nemusí vůbec vypadat.

Kozoroh

V mnoha věcech se lišíte, ale zároveň se skvěle doplňujete. Vaše dítě se cítí bezpečně ve známém prostředí, zatímco vy máte smysl pro dobrodružství a v náročných situacích vám to skvěle myslí. Vy malého Kozoroha naučíte překonávat obavy a on vás zase přiměje k většímu odpočinku a rozvaze. 

Vodnář

Vás dva spojuje specifický smysl pro humor, touha po svobodě a tajemnu. První roky se budete poznávat, váš vztah bude postupně zrát a velmi pravděpodobně se stanete dobrými přáteli. Malý Vodnář touží po vaší důvěře. Nechte ho rozhodovat alespoň o malých věcech, pomůžete mu tak s jeho zdravou sebedůvěrou.

Ryby

Ačkoli se nemusí zdát, že jste ze stejné hmoty, oba patříte mezi vodní znamení. Spojují vás podobné vlastnosti uložené hluboko pod povrchem. Oba jste hrdí, ale hlavně starostliví a pečující. Zajímáte se o duchovní věci a máte silnou intuici. Veďte malou Rybu mírnou rukou, tak jemně, že to téměř nepozná. 

 

Zdroj: