Rodičovský horoskop pro Panny aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu

Rodičovský horoskop pro Panny aneb jak si rozumíte se svým dítětem podle zvěrokruhu
Stát se rodičem je bezesporu jednou z nejkrásnějších událostí v životě. Často se však rodičovství neodvíjí zrovna podle našich představ. Pochopením horoskopu můžeme poznat své přednosti a přistoupit k rodičovství s větším nadhledem a optimismem. Co radí Linda Goodmanová rodičům narozeným ve znamení Panny?

Beran

Malý Beran bude pro váš život velmi důležitý. Jeho stálé vybíhání vpřed vás nenechá v klidu. Vaše dítě je nebojácné a chvílemi impulzivní, touží po zábavě a dobrodružství. Zatímco vy jste spíše opatrní a držíte se v ústraní. Malý Beran vás může naučit se uvolnit a vy zase zbrzdíte jeho vznětlivost.

Býk

Malý Býk na svět nahlíží podobně podezíravě, jako jste viděli svět v dětství vy. Dlouho mu trvá, než se uvolní a odváží se vyjít ze své komfortní zóny. Delší čas se rozhlíží a kriticky zkoumá, než se otevře novým příležitostem. Díky svým zkušenostem se můžete se svým dítětem dostat o něco dál a pomoct mu nahlížet na svět s větším optimismem a důvěrou. 

Zdroj: Autor: Monkey Business Images / Shutterstock

Blíženci

S dítětem ve znamení Blíženců se budete skvěle doplňovat. Zatímco malý Blíženec vyhledává mnoho informací, a někdy se v nich může úplně ztrácet, vy jste nohama pevně na zemi. Svou důslednou povahou zajistíte, aby se vaše dítě někde zcela nezapomnělo. Oba jste podobně inteligentní, navíc vaše dítě vás přirozeně seznámí s celou ulicí a zajistí, abyste se jako rodiče také bavili.  

Rak

V mnoha ohledech jste si vy dva podobní. Máte tendenci se držet stranou a tiše pracovat na svém. Jen v jedné věci se opravdu lišíte. Zatímco vaše dítě vidí na lidech to dobré, vy jste vůči okolnímu světu více skeptičtí. Snažte se vycházet z domova co nejčastěji, aby si malý Rak hrál a přátelil se s ostatními. 

Malý Býk na svět nahlíží podobně podezíravě, jako jste viděli svět v dětství vy. Dlouho mu trvá, než se uvolní a odváží se vyjít ze své komfortní zóny.

Lev

Vaše dítě je malé rozjařené slunce, které vítá vše nové s otevřenou náručí. Ačkoliv vás to může trochu znepokojovat, zkuste se od vašeho dítěte něco naučit. Naopak vy mu můžete pomáhat s lepší organizací a obezřetností v jeho rozhodnutích. 

Panna

Vztah rodiče a dítěte ve stejném znamení se může zdát být příliš snadným, ale není to tak samozřejmé. Můžete jeden druhého příliš uvádět do komfortní zóny, ze které se těžko vychází. Co tedy s tím? Zůstaňte bdělí tím, že do svých životů zavedete zcela nové nápady a zkušenosti. Zkuste spolu něco úplně nového jako třeba střelbu z luku, batikování nebo navštivte novou galerii. 

Váhy

Se svým dítětem máte mnoho podobných vlastností. Oba se zajímáte o logiku a přemýšlíte o světě kolem sebe. Oba se snažíte zajistit vyrovnanost a klid. Malé Váhy si stahují problémy světa do sebe a mají tendenci je řešit ve svém nitru. Jednou za čas se může stát, že tíhu světa už neunesou a vše z nich vytryskne. V takových chvílích jim poskytněte trpělivou podporu.

Štír

Toto dítě vás ohromí smyslem pro statečnost. Může vás naučit riskovat a zkoušet nové věci. Vy jemu zase pomůžete soustředit se na jednu věc a tu dokončit. Hluboko uvnitř však nejste tak odlišní. Oba jste pečliví, záleží vám na spokojenosti rodiny a své věrné přátelé nikdy neopustíte. 

Střelec

Vaše dítě je náchylné k impulzivnímu chování, ale dokáže být přemýšlivé a vynalézavé. Ačkoli jste oba kreativní, vaše pečlivost a pozornost k detailům kontrastuje se Střelcovou nestálostí a touhou po dobrodružství. Zkuste alespoň občas upustit od plánování a nechejte malému Střelci hodně volného času.

Kozoroh

S malým Kozorohem jste si velmi podobní. Stejně jako vy bude mít i vaše dítě silnou potřebu připoutat se ke známému. Ačkoli to pro vás není vůbec přirozené, pomozte vašemu malému překonat jeho obavy z neznámého. Navštěvujte spolu cizí místa, objevujte nové zájmy a setkávejte se i se vzdálenými sousedy. 

Vodnář

Výchova malého Vodnáře pro vás může být trochu náročná. Někdy se oproti vám pohybuje tak rychle, že ho vůbec nestíháte sledovat. S přibývajícím věkem se více otevře filozofii, může se z něj dokonce stát vášnivý intelektuál. Jeho rozhled je ohromný, ale dávejte pozor, ať si na svá bedra nevezme více, než zvládne.

Ryby

Jste si oba dost podobní, zejména svou přívětivostí, nápaditostí a ochotou pomáhat. Váš společný život bude bohatý a radostný. Malá Ryba je obdařena silnou empatií a má velkou touhu se se všemi spřátelit. Nebude dlouho trvat, kdy přijde první zklamání. Pro vaše dítě může být velmi frustrující, pokud vše nejde podle plánu.  

Zdroj: