Radana Labajová: Boj s nemocí vlastně nikdy nekončí

Radana Labajová: Boj s nemocí vlastně nikdy nekončí
Jedna z nejvýraznějších tváří skupiny Holki se na dlouhou dobu odmlčela. O kapele jsme téměř deset let neslyšeli, a tak dívky, které Holki poslouchaly někdy v dětství, jsou teď již dospělé maminky od rodin. Server iDnes.cz informoval o vážném onemocnění, se kterým se potýkala Radana.

Se jménem Radany jsme se však mohli znovu setkat v titulcích mnoha novinových článků, avšak v úplně jiné souvislosti. Jak silná osobnost je Radana Labajová dnes, co si musela prožít a jak se jí žije, vám prozradíme v článku.

Holki se jí zapsaly do duše

Tato skupina byla nejslavnější v období let 1999–2003, kdy vydala nejvíc svých hitů jako třeba písničky Vzpomínky zůstanou, Jsi senzační, Už mi nevolej neb Když mě líbáš. Pokud jste Holki v nějakém životním období poslouchali, tak tyto hity určitě znáte. Poté se vrátily na scénu ještě v roce 2008 a pokračovaly v koncertování po městech v ČR. Avšak o Radaně Labajové se začalo notně psát až v posledních několika letech, bohužel však v úplně jiné souvislosti.

Rakovina v rodině

Radanu zasáhla rakovina, která je v jejich rodině téměř dědičným onemocněním. Musela s ní bojovat nejen ona sama, ale i její sestra, maminka i tatínek. Celou rodinu tak pohltila velmi těžká nemoc, jejíž příběh si zdravý člověk jen těžko dokáže představit. I proto Radana v posledních letech propaguje prevenci rakoviny a vystupuje jako osobnost osvětové kampaně, která má lidem připomínat, že prevence není nikdy dost.

Radanu zasáhla rakovina, která je v jejich rodině téměř dědičným onemocněním.

Operace pro kvalitní a plnohodnotný život

Z preventivních důvodu tak zpěvačka podstoupila sérii několika operací, při nichž jí byly odebrány vaječníky a vejcovody a později také mléčné žlázy u prsu. Je totiž nositelkou genu, který způsobuje rakovinu právě v těchto oblastech. Toto velmi těžké rozhodnutí musela učinit stejně jako mnoho desítek žen před ní i po ní. Nyní má alespoň naději, že ji osud ve formě rakoviny nezasáhne a bude moci žít kvalitní a spokojený život.

Zdroj: