Vyjadřujete lásku tak, jak si váš partner přeje? Jaký je první jazyk lásky?

Vyjadřujete lásku tak, jak si váš partner přeje? Jaký je první jazyk lásky?
Pokud jsou hlavním jazykem lásky vašeho partnera slova potvrzení, je důležité, abyste mu pravidelně říkali, jak moc vám na něm záleží.

Potřebují vás slyšet

Tito lidé potřebují slyšet vaše vyznání lásky často a důsledně. Jedním z nejdůležitějších aspektů slov afirmace je však upřímnost těchto slov. Lidé, jejichž primárním jazykem jsou slova afirmace, se nejvíce zajímají o záměry a emoce, které se za těmito slovy skrývají. Pokud říkáte věci jen proto, abyste je řekli, váš partner to nebude vnímat s nadšením. Proto nic nepředstírejte!

Nemusíte být Romeo, který vyznává lásku z ulice pod vámi. Buďte sami sebou. Buďte opravdoví. A pokud nejste nejlepší ve vyjadřování těchto emocí slovy, může být nyní nejlepší čas na trénink, zejména pokud má váš partner slova potvrzení jako svůj primární jazyk lásky.

Buďte konkrétní. Je to nádherný dárek, kterým druhému člověku ukážete, jak moc vám záleží na jeho jedinečné roli ve vašem životě. Kromě vaší drahé polovičky to platí také pro vaše rodiče, přátele a kolegy.

Buďte sami sebou. buďte konkrétní. Je to nádherný dárek, Zdroj: George Rudy / Shutterstock

Příklady afirmačních slov

  •     Jen ti chci dát najevo, jak jsem na tebe pyšný.
  •     Pracuješ pro nás opravdu tvrdě, a i když se ti může zdát, že je to těžké, chci, abys věděl, jak si tě vážím.
  •     Cítím se šťastná, že tě mám.
  •     Jsem tady, kdybys mě potřebovala, a chci ti pomoci, abych tě podpořila, jak jen to půjde.
  •     Odvádíš skvělou práci. Jsem na tebe opravdu pyšná.
  •     Páni, vypadáš tak dobře! Moc se mi líbí to nové oblečení. Vypadá na tobě skvěle!

Vzpomínáte si, kdy jste něco takového slyšeli a cítili jste se díky tomu mnohem lépe? Takto mocná je pozitivní afirmace.

Buďte sami sebou. Buďte opravdoví, zdroj: Mariia Boiko / Shutterstock

Jedinečný nápad na rande - afirmační nanuky

Vezměte si deset tyčinek od nanuků a po stranách napište počáteční slova různých afirmačních tvrzení. Zde je několik příkladů:

  • Cítím se MILOVANÝ, když...
  • CÍTÍM SE VÁŽNĚ, když...
  • Jsem NA SEBE HRDÝ, když...

Nejlepším způsobem, jak vytvořit tyto začátky, je začít slovy „Cítím [emoce], když...“ Nepište odpovědi, jen začátky. Výše jsme jako příklady použili několik oblíbených, ale nebojte se při výběru trochu vyblbnout („Cítím motýlky, když...“ nebo "Myslím, že je sexy, když...“) Jakmile je budete mít napsané, vložte je všechny do hrnku.

Vyberte si večer, kdy si společně sednete venku nebo na verandě. Až si budete pochutnávat na dobrotách, střídejte se ve vytahování nanukových tyčinek z kelímku. Přečtěte si začátek věty a pak ji sami dokončete.

Začněte si povídat o všech těch věcech, které na sobě máte rádi, a vytvořte si společně kvalitní čas!

Zdroje článku: