Jak udělat dobrý první dojem? Zaměřte se na své vystupování

Jak udělat dobrý první dojem? Zaměřte se na své vystupování
Čeká vás první schůzka s někým, kdo by možná mohl být do budoucna váš nový partner? Anebo vůbec nejdete na rande, ale chcete zkrátka umět udělat první dojem na lidi v novém prostředí? Naučte se pár dobrých tipů, které vám při seznamování hodně pomůžou.

Upravený zevnějšek je základ úspěchu

Pokud chcete na lidi ve vašem okolí zapůsobit v dobrém slova smyslu, pak musíte zkrátka myslet i na svůj zevnějšek. Šaty dělají člověka — to je jasná věc. Proti dbejte na svou upravenost, čerstvě umyté vlasy i upravené nehty. Nemusíte nosit jen značkové a drahé oblečení, určitě by ale váš outfit neměl být špinavý nebo roztrhaný.

Zdroj: Autor: Ollyy / Shutterstock

Cítíte se pohodlně?

Na druhé můžete pozitivně zapůsobit jen tehdy, když se sami cítíte dobře. Proto zapomeňte na módní outfit, který je vám extrémně nepohodlný! Vyberte ze skříně takový kousek, v němž se cítíte dobře a svěže.

Pokud si na sebe obléknete vaše oblíbené oblečení, budete se cítit mnohem lépe a díky tomu z vás bude vyzařovat skvělá energie, která zaujme.

Buďte milí

Pokud své okolí chcete oslnit, pak s negativním postojem ke každému názoru a zamračeným obličejem toho sotva dosáhnete. Snažte se být milí, více hovorní a usměvaví. Jedině s úsměvem můžete své okolí zaujmout, navíc budou mít větší potřebu vás poznat. Pokud budete stát opodál od společnosti a budete se mračit, nikdo se s vámi nebude chtít poznávat.

Oslovujte druhé jejich jménem

Pokud během pohovoru budete svůj protějšek oslovovat jménem, bude vaše konverzace mnohem osobnější a příjemnější. Druhému tím také uděláte mnohem větší radost, jelikož bude mít představu, že o něj máte ještě větší zájem, než tomu je možná ve skutečnosti.

Baby nebude sedět v koutě

Seznamujete se s novými lidmi? Určitě nebuďte nesmělí a nebojte se aktivní konverzace hned od začátku. Při představení podejte ruku aktivně vstříc novému člověku, stiskněte dlaň alespoň trochu pevně. Myslete na milý tón vašeho hlasu i váš celkový postoj. Jedině tak můžete druhého dobře zaujmout.

Zdroj: autorský text