Proč se vyplatí při zařizování domácnosti investovat do poctivého dřevěného nábytku

Proč se vyplatí při zařizování domácnosti investovat do poctivého dřevěného nábytku
Pokud sáhnete po dřevěném nábytku, něco to o vás vypovídá. Rozhodně máte rádi kvalitní produkty a upřednostňujete čisté přírodní materiály a originalitu. Určitě víte, co od dřeva můžete čekat a proč se vám taková investice vyplatí.

Číslo 1 v nábytkářském průmyslu

Dřevo je tradiční materiál v nábytkářství a dá se neuvěřitelně zajímavě zpracovat. Je to materiál krásný, i praktický a investice do dřevěného nábytku se vám vrátí. Kvalitní dřevěný nábytek je odolný a vydrží celé generace. Ve většině případu se léty vybarvuje a nabírá na kráse a atraktivnosti. Nábytek z masivu je snadno opravitelný a dá se v případě potřeby upravit podle potřeb uživatele.

Zpracování dřeva v nábytkářství má svá specifika. Dřevo se nařeže na polotovary a teprve z nich se vybírá vhodný a kvalitní materiál pro výrobu.

Přednosti materiálu

Za jednu z největších výhod lze považovat jeho přírodní původ a přírodní vzhled. Původ je zárukou zdravotní nezávadnosti a je to bezpečnější materiál než jakýkoliv jiný.

Módním trendem je ošetření dřeva pouze voskem, nebo přírodním olejem, ale v případě, že se použije nátěr, jde o schválený produkt, který odpovídá evropským normám na ochranu lidského zdraví.

Velký výběr druhů dřeva

Existuje velice široký sortiment dřeva a každý druh má své specifické vlastnosti a kouzlo. I to nejběžnější dřevo z borovice, které se u nás v nábytkářství používá, má zajímavou strukturu, léty se mění jeho barva a chytá tzv „patinu“. Je mnohem výraznější a vynikne jeho struktura. Užívají se samozřejmě i jiná dřeva, například třešeň, kaštan, ořech, buk, dub atd.

Některá dřeva se používají kvůli svým specifickým vlastnostem. Například cedrové skříně vám zaručeně odpudí mola šatního a nábytek do vlhkého prostředí můžete zvolit z dubu nebo jasanu.

Výhody dřevěného nábytku

Dřevěný nábytek je nejen esteticky příjemný na pohled, ale dává charakter místnosti. Na rozdíl od jiných materiálů se dřevo přizpůsobí jakémukoliv stylu zařízení, od moderního po rustikální.

Dřevo se snadno čistí, k odstranění prachu stačí většinou měkká suchá prachovka a na odstranění skvrn mírně vlhký hadřík. Pravidelné používání včelího vosku při úklidu dřevěného nábytku v přírodním provedení zaručí na dlouhou dobu pěkný vzhled.

Další výhodou je, že dřevo dokáže v místnosti absorbovat část přebytečné vzdušné vlhkosti a zase ji vrátit, pokud je v místnosti moc sucho. Zlepšuje tak klima v obytných místnostech.