Bez ohledu na vaše znamení, tyto práce byste jako žena měla v domácnosti vykonávat vy

Bez ohledu na vaše znamení, tyto práce byste jako žena měla v domácnosti vykonávat vy
Přestože znamení horoskopu nám ukazují naše vlohy, sklony a preference, ne vždy je možné na ně spoléhat. Domácí práce se zkrátka udělat musí a nikdo jiný je za nás neudělá. Máte pocit, že jsou na vás kladeny velké nároky? Jsou práce, které zkrátka muži dělat nechtějí nebo se jim věnují pouze výjimečně.

Typicky ženské práce

Ačkoliv chodíte do zaměstnání ve většině případů stejně jako muži, stále jsou práce, které v domácnosti děláte výhradně vy. Zkrátka by je nikdo jiný za vás neudělal. Které to jsou?

  • Praní prádla
  • Úklid domu
  • Příprava jídel

Kromě těchto povinností se zároveň staráte o výzdobu domácnosti, o děti, nákup potravin a mytí nádobí. Přestože v některých domácnostech je to vyrovnanější, jde spíše o výjimky.

Muži by se měli podílet na domácích pracích o něco více, zdroj: Budimir Jevtic / Shutterstock

Placení účtů bývá vyrovnanější

Co se týká placení účtů a správy financí, je to vyrovnané. Někde se o to stará muž, jinde žena. Jak je to zrovna u vás záleží i na tom, zda spravujete účet společně nebo každý platíte něco jiného. A co se týká investic, hlavní slovo mívá muž. Těžko říct, zda je to spravedlivé.

Pokud chodíte do zaměstnání i vy, muž by vám měl pomáhat

Je velký rozdíl, zda oba pracujete, nebo je toto břemeno hlavně na vašem muži. V domácnosti, kde oba chodíte do zaměstnání, by se muži měli podílet na domácích pracích o něco více. Jde i o výši příjmu. Tam, kde muž více vydělává, pomáhá méně. Kde více vydělává žena, je to naopak.

Co se týká placení účtů a správy financí, je to vyrovnané, zdroj: fizkes / Shutterstock

Stereotypy přetrvávají

Stereotypy přetrvávají a společnost je stále přesvědčena, že vy jako žena byste měla uklízet dům, vařit, prát, starat se o děti a udržovat domácnost. A to přesto, že chodíte do zaměstnání na plný úvazek a staráte se o děti. Navíc, kdo jiný to udělá lépe? Nezapomínejte ale na sebe a na to, co tím předáváte za vzkaz svým dcerám. A to přesto, že od žen se to zkrátka očekává.

U žen v domácnosti je to jiné

Samozřejmě, pokud jste ženou v domácnosti, je to jiné. To ale vydrží jen málokdo. A když ano, tak velmi krátkou dobu. V tom případě je od vás ale očekáván úplný servis dle představ vašeho manžela a jinou než finanční podporu čekat nemůžete. V takovém případě se totiž k praní, žehlení, úklidu a přípravě jídel přidává řada dalších povinností, které by jinak byly částečně na něm. Tento model ale není v době, kdy jsou většinou potřeba dva platy, tolik běžný.

Zdroje článku: