Chcete nastartovat vaši kariéru? Upravte si pracovní stůl podle Feng Shui

Chcete nastartovat vaši kariéru? Upravte si pracovní stůl podle Feng Shui
Váš pracovní stůl je symbolem vašeho životního cíle. Zde je několik tipů a doporučení, jak na svém pracovním stole feng-šuej rozproudit, abyste přitáhli štěstí a spokojenost v práci i v životě.

Váš pracovní stůl je podle feng-šuej jedním z nejdůležitějších míst, protože ovlivňuje a symbolizuje vaši kariéru a také vaši životní cestu a smysl. To platí pro jak pro domácí kancelář, tak pro pracoviště, ať už máte pro sebe celou místnost nebo jen stůl ve společné kanceláři.

Barva a materiál stolu 

Při výběru psacího stolu má na feng-šuej velký vliv materiál a barva. Obecně platí, že těžký a masivní stůl z hnědého dřeva je nejstabilnější a nejideálnější ze všech možných materiálů stolu. Skleněné psací stoly se pro feng-šuej nedoporučují. Jsou křehké a mohou způsobit, že se vám v pracovním životě něco propadne. Před nákupem také věnujte pozornost tomu, co vás přitahuje, protože stůl byste si měli zamilovat. Zařaďte barvy a materiály pěti prvků podle toho, jaké energie chcete do svého života vnést.

Prvek kovu- Barvy: Bílá, šedá a kovová / Element ohně, Barvy: Červená, zdroj: MasterPhoto / Shutterstock

Prvek Země pro stabilitu a uzemnění:

Barvy: Hnědá, zemitá žlutá/oranžová, béžová.

Materiál: hliník, lakované dřevo, kompozitní materiály

Prvek kovu pro efektivitu a přehlednost: 

Barvy: Bílá, šedá a kovová

Materiál: Kov nebo lakované dřevo.

Vodní prvek pro propojení a proudění:

Barvy: Černá

Materiál: Kov nebo lakované dřevo, případně kompozit.

Dřevěný prvek pro růst a aktivitu:

Barvy: Zelená a modrá

Materiál: Dřevo nebo kompozity s nátěrem

Element ohně pro inspiraci a slávu:

Barvy: Červená

Materiál: Dřevo/kompozity s nátěrem

 Obecně platí, že těžký masivní stůl z hnědého dřeva je nejstabilnější, zdroj: New Africa / Shutterstock

Tvar stolu podle feng-šuej

Psací stoly nemají příliš mnoho různých tvarů, ale nejdůležitější je, aby se stůl hodil do prostoru. Stůl by neměl být příliš velký pro dané prostředí, ale ani tak malý, abyste neměli dostatek místa pro své papíry a materiály. Pokud nebudete mít dostatek místa pro svou práci, nebude se vám v životě dařit.

Nejlepšími tvary jsou obdélníkové stoly, stoly ve tvaru písmene "L" a stoly ve tvaru ledviny. 

Rozhodně jsou přijatelné i stoly na stání. 

Nejlepší poloha stolu podle Feng Shui

Poloha pracovního stolu je pro dobré feng-šuej rozhodující. Důležitá je zde zásada velitelské pozice. To znamená, že když sedíte u svého stolu, měli byste mít výhled na dveře, aniž byste s nimi byli přímo v jedné linii. Pokud není možné stůl do této polohy umístit, můžete ke korekci velitelské polohy použít zrcadlo. Umístěte zrcadlo tak, abyste při sezení u stolu snadno viděli odraz dveří v zrcadle. A pokud jste přímo v linii dveří, můžete zavěsit křišťálovou kouli feng-šuej na půl cesty mezi vámi a dveřmi.

Další Tipy

  • Neseďte čelem ke stěně. Pokud je to jediná možnost, umístěte před sebe zrcadlo, které rozšíří váš výhled a možnosti kariéry.
  • Okna je dobré mít po straně. 
  • Dbejte také na to, abyste měli dostatek místa za sebou, abyste měli prostor pro růst. 
  • Na svůj pracovní stůl můžete umístit předměty inspirované feng-šuej, které přinesou různé energie. Například nějakou rostlinu, která podporuje růst. Fluorit, tento krystal je obzvláště prospěšný pro soustředění a rozšíření vašeho intelektu. Keramický hrnek, který máte rádi, se stabilním podstavcem, který není snadné převrhnout. Podněcuje energii země, která reprezentuje péči o sebe a stabilitu. Hrnek pravidelně používejte a udržujte jej v čistotě.
Zdroje článku: