Jaká je vaše povaha podle tvaru obličeje?

Jaká je vaše povaha podle tvaru obličeje?
Víte, že osobnost lze poznat i podle tvaru obličeje? Přestože mnoho lidí má tvar obličeje nevýrazný a kombinující více typů, jsou i lidé, jejichž obličej o nich dokáže mnohé prozradit. Najdete se v některém z nich?

Kulatý obličej

Pokud máte kulatý obličej, pravděpodobně jste velkorysí a hodně myslíte na ostatní. Často více dáváte, než dostáváte. Stavíte druhé na první místo. Měli byste si hlídat hranice, aby toho někdo nezneužíval. Pozor na to, že můžete přitahovat lidi s narcistní povahou. Lidé s kulatým obličejem mimo jiné mají tendenci k chrápání. Pozitivní je, že můžete působit mladší, než jste ve skutečnosti, a často vypadá roztomile.

Oválný obličej

Patříte-li k lidem s oválným obličejem, nejspíš vždy víte, co říct a jak se chovat. Váš obličej je delší než širší a čelist je užší u lícních kostí. Ve společnosti se velmi hlídáte, hodně vám záleží na mínění ostatních. Někdy se až příliš soustředíte na to, abyste říkali to, co se od vás očekává. Zajímavý je i fakt, že můžete mít potíže při sexuálním sbližování. Nicméně býváte vnímáni jako společenští a přátelští. Tento obličej patří u žen k nejžádanějším.

Pokud máte kulatý obličej, pravděpodobně jste velkorysí, Zdroj: Roman Samborskyi / Shutterstock

Hranatý obličej

Máte hranatý obličej? Pak jste skuteční vůdci. Ambiciózní a vytrvalí. Snadno dosahujete dobrých výsledků v zaměstnaní. Lidé s hranatým obličejem mají logické myšlení. Jde o velmi typický tvar u úspěšných lidí. Nenecháte se jen tak někým ovlivnit a spoléháte sami na sebe. Z toho vyplývají u úspěchy v podnikání, a výrazně lepší výkonnost než u jiných typů obličeje.

Trojúhelníkový obličej

Pokud je váš obličej ve tvaru trojúhelníku, máte užší čelo a širší bradu, jste extrovertní typ, který miluje lidi a užívá si společnost. Mezi vaše negativní vlastnosti patří netrpělivost a můžete mít problém se sebekontrolou. Bohatě to ale vykompenzuje váš elán a nadšení.

Obličej ve tvaru srdce

Máte naopak širší čelo a užší bradu? Obličej ve tvaru srdce mají inteligentní lidé, kteří se rádi učí nové věci. Pokud mezi ně patříte, vyznačujete se silnou intuicí a kreativitou. Velmi často mají tento typ obličeje umělci. Nemáte rádi nudu, bavíte se a jste milující. Navíc se hodně zabýváte láskou a romantikou a není divu – srdcový tvar obličeje je považován za velmi atraktivní. Ale pozor, také jste tvrdohlaví a v máte sklon k finančním problémům.

Čtvercový obličej: Uvažujete logicky a pragmaticky, Zdroj: vgstudio / Shutterstock

Obličej ve tvaru diamantu

Obličejem ve tvaru diamantu se pyšní perfekcionisté a sebevědomí lidé. S tímto tvarem obličeje máte předpoklady být rozeným vůdcem. V krizových situacích jste ale nepředvídatelní a dokážete se snadno rozzlobit. Ačkoliv dojdete daleko v kariéře, ve vztazích to tak nutně být nemusí.

Čtvercový obličej

Máte čtvercový tvar obličeje? Vyznačuje se výraznou čelistí a hranatou bradou. Pak uvažujete logicky a pragmaticky a jste nohama na zemi. Nedáte se jen tak někým ovlivnit a jste spíš konzervativní typ. Tento typ obličeje bývá ceněn spíš u mužů než u žen. Hranatá čelist vypadá mužněji, ženy s tímto typem obličeje působí tvrdě.