Jaká je vaše povaha podle délky a tvaru nehtů?

Jaká je vaše povaha podle délky a tvaru nehtů?
Nehty jsou vizitkou každého z nás. Lékaři z nich běžně dokážou zjistit váš zdravotní stav. Napadlo vás ale, že se podle jejich vzhledu dá odhalit mnohem více? V dnešním článku vám prozradím, jak podle délky a tvaru nehtů určit povahu.

Hranatý, kulatý, oválný, špičatý či mandlový tvar? Každý poukazuje na jiné povahové vlastnosti. Jaké to tedy jsou?

Hranaté nehty

Nosí je ženy, které jsou sebevědomé a ambiciózní. Jste-li osoba, která si ráda upravuje nehty do tohoto tvaru, rozhodně si nenecháte nic líbit. Vždy víte, co chcete, umíte si prosadit svůj názor a vyznačujete se celkově silnou osobností. Nejspíš jste fyzicky aktivní a sportovně založená žena.

Kulaté nehty

Mezi ženami je to nejoblíbenější tvar nehtů. Jestliže dáváte přednost tomuto tvaru, jste spíše tišší povahy a nerada jste středem pozornosti, čemuž přizpůsobujete i svůj šatník. Většinou trávíte čas o samotě, ale máte svůj okruh přátel, se kterými se cítíte dobře. Jste hodná osoba se srdcem na správném místě.

Oválné nehty

Jako majitelka tohoto tvaru nehtů jste velmi asertivní. Moc dobře víte, co od života chcete. Nebojíte se prosadit svůj názor, za kterým si pevně stojíte. Zároveň jste ale velmi přátelská, pro okolí milá žena, která umí navodit pozitivní atmosféru. Jste hodně komunikativní a milující společnost druhých lidí. Díky tomu jste v kolektivu oblíbená.

Špičaté nehty

Jestliže ráda nosíte nehty tvarované do špičky, s velkou pravděpodobností jste velice odvážná a extravagantní žena, která je ráda středem pozornosti. Dokážete čelit výzvám a jen tak něčeho se nezaleknete. Pokud vám někdo vstoupí do cesty, nebojíte se svoje drápky použít. Výrazným lakováním a zdobením nehtů se tyto povahové rysy ještě více umocňují.

Nosíte nehty do špičky, jste velice odvážná a extravagantní žena, Zdroj: TanitaKo / Shutterstock

Mandlový tvar nehtů

Tvar, který nejvíc ze všech podtrhuje ženskost. Je typický pro ženy přátelské, upřímné a loajální, které ale zároveň v osobním životě milují drama. Pokud dáváte přednost nehtům ve tvaru mandle, jste nejspíš zdvořilá a přímá osoba. Druzí lidé se s vámi vždy cítí dobře. Také jste velice kreativní a plná nových nápadů. Rozhodně vám fantazie nechybí. Tento tvar nehtů mívají často ženy umělkyně.

Nejen tvar, ale i délka nehtů ukazuje vaši povahu.

Máte krátké, zastřižené a upravené nehty?

Pak jste nejspíš introvertní osoba, která na sebe nerada upozorňuje. Krátké nehty obvykle mají i ženy, které dělají manuální práci nebo hrají na hudební nástroj, u čehož by dlouhé nehty byly spíše na obtíž.

Jste majitelkou spíše středně dlouhých nehtů?

Jste povahově někde mezi introvertem a extrovertem. Chcete působit elegantně, ale zároveň ne příliš vyzývavě. Nejspíš vaše práce není manuálně náročná.

A nakonec tu máme dlouhé nehty

Ženy s velice dlouhými a výraznými nehty bývají spíše extrovertní a rády na sebe poutají pozornost. Jako nositelka dlouhých nehtů se určitě neživíte manuální prací, při které by vám nehty překážely. Taky máte velmi dobrý módní vkus, ráda se hezky oblékáte a umíte se vždy vhodně upravit.