Jaké postavě z Teorie velkého třesku se podle svého znamení nejvíce podobáte?

Jaké postavě z Teorie velkého třesku se podle svého znamení nejvíce podobáte?
Teorie velkého třesku patří mezi ty nejoblíbenější sitcomy. Je to také tím, že se v ní objevuje hodně postav, se kterými se lidé snadno ztotožní. Každá z nich má své charakteristické vlastnosti, a proto se dají přiřadit i k jednotlivým znamením zvěrokruhu. Která postava se nejvíce podobá právě vám?

Beran - Wil Wheaton

Sheldonův úhlavní nepřítel a později dobrý kamarád Wil Wheaton, kterého ztvárnil stejnojmenný herec, patří mezi bojovné a vůdčí Berany. Dává to smysl, protože si jako jeden z mála troufá postavit se Sheldonovi. Je soutěživý a mazaný, což se přesně shoduje s ohnivou povahou Beranů.

Berani bývají také sebevědomí, ambiciózní, rozhodní a impulzivní a občas až agresivní. I to na Wila sedí, takže pokud jste Berani, můžete se chlubit tím, že máte nejblíže právě k této hvězdě Star Trekového seriálu.

Býk - Leonard Hofstadter

Leonard byl svým přátelům od začátku oporou. Dá se na něj spolehnout, je věrným a praktickým přítelem, přesně jako Býci. Navíc myslí realisticky, udržuje věci v pořádku, nebo alespoň v menším chaosu než ostatní, ale je také poměrně tvrdohlavý a majetnický.

Jak lépe popsat pravého Býka? Právě tyto vlastnosti ale dělají Leonarda Leonardem, a proto ho máme tak rádi.

Blíženci - Amy Farrah Fowlerová

Možná je to pro vás překvapení, ale Amy se skutečně nejvíce podobá Blížencům. Její povaha má mnoho podob, je poměrně nepředvídatelná a umí překvapit. Umí totiž být vážná, ale i společenská a odvázaná. Navíc má ráda drby, což je pro Blížence také typické. 

Je také chytrá, zvídavá a ráda se učí. A právě díky tomu má v záloze vždy něco zajímavého, čím by se druhým mohla pochlubit. Umí se zkrátka přizpůsobit situaci, protože může vybírat ze svých mnoha osobností.

Rak - Raj Koothrappali

Raj je jednou z nejmilejších postav celého seriálu. Je jasně vidět, jak moc má rád své blízké a jakou péči jim díky tomu věnuje. Navíc je rozhodně nejcitlivější a nejemotivnější z celé party, což z něj dělá pravého Raka.

Navzdory tomu, že je věrným a pečujícím přítelem, snadno se mu mění nálady a má také své slabé chvilky. To jsou ale typické slabiny Raků, a tak se tomuto znamení blíží ještě více.

Lev - Penny

Pokud je na někom jeho znamení vidět na první pohled, pak je to rozhodně Penny. Jako typický Lev je totiž sebevědomá, zábavná, dbá na svůj vzhled a je na něj patřičně hrdá.

Lvi jsou přirození vůdci, jsou kreativní a vášniví. Navíc mají velké charisma a skvělý smysl pro humor, kterým si získají každého. A přesně to na Penny sedí. Rozdává úsměvy, nemá problém s oslňováním každého, kolem koho projde, a své blízké umí za každé situace rozveselit.

Panna - Leslie Winkleová

Na místě Leslie byste možná čekali někoho jiného, nicméně na ni znamení Panny opravdu sedí. Panny jsou totiž známé pro své organizační schopnosti, analytické myšlení a upřímnost. Občas možná až moc velkou. Nevadí jim totiž druhé přehnaně kritizovat, protože ohromně vysoké nároky kladou i samy sobě.

Leslie je chytrá, pozorná a všímá si i těch nejmenších detailů. Navíc je praktická a organizovaná a většinou ji lidé kolem úplně nechápou. A přesně to se s tímto pilným a organizovaným zemským znamením naprosto shoduje. 

Váhy - Priya Koothrappaliová

Váhy jsou společenské, laskavé a zábavné. Mají rády lidi a nechtějí trávit moc času o samotě. To Rajovu mladší sestru poměrně přesně vystihuje.

Váhy jsou navíc spravedlivé, mají logické myšlení a záleží jim na férovém přístupu a faktech. Díky tomu vyhrají každou hádku a debatu. Vzhledem k tomu, že Priya je úspěšná právnička, není pochyb, že se nejvíce podobá právě tomuto znamení.

Štír - Howard Wolowitz

Howard možná nevypadá jako typický Štír, ale jak to u Štírů bývá, svou pravou povahu nadává moc najevo. 

Je ale plný vášně a nadšení jak pro svou práci, tak lidi kolem sebe, což toto znamení silně vystihuje. Navíc umí být i tvrdohlavý, tajnůstkářský a žárlivý, stejně jako Štíři.

Přestože Štíři umí druhými manipulovat, když chtějí, své blízké nadevše milují a udělali by pro ně všechno, stejně jako Howard pro své přátele nebo matku, i když se to snaží spíše skrývat. Právě Štíři se do Howarda proto umí vžít a chápat jeho problémy.

Střelec - Bernadette Rostenkowski

Přestože Bernadette není na první pohled velký dobrodruh a objevitel, s ohnivými a ráznými Střelci má společnou energickou povahu, zvědavost, netrpělivost a hlavně otevřenost. Střelci jsou totiž mistry v komunikaci a Bernadette se svými slovy umí postavit za sebe i své přátele, kdykoli je to potřeba.

Právě díky jejím komunikačním schopnostem také funguje její vztah s Howardem. Navíc je zábavná a extrovertní, což je pro toto znamení také typické.

Kozoroh - Sheldon Cooper

A přecházíme k té nejzajímavější a nejkomplikovanější postavě seriálu. Kozorozi jsou známí pro svou inteligenci, pracovitost a vytrvalost, ale protože o svých vlastnostech vědí, mohou se chovat i povýšeně a sobecky. Jsou také hodně vážní, humor není jejich silnou stránkou a jsou tradičně založení. Kvůli svému workoholismu a uzavřené povaze mohou navíc mít problémy se sociálním cítěním a s vyjadřováním emocí.

No, nepřipomíná vám to někoho? Sheldon je zkrátka Kozoroh skrz naskrz.

Je ale možné, že má ve svém horoskopu také vliv Panny, protože jeho organizační a systematické myšlení, se velice podobá tomu, které mají Panny. Stejně jako Kozoroh to ale je zemské znamení, a tak jsou si v mnohých věcech podobné.

Vodnář - Mary Cooperová

Sheldonova matka je jako přesný opak svého syna. Má typické znaky Vodnářů - je nezávislá, kreativní a starostlivá. Vodnáři jsou také trpěliví a umí druhým naslouchat. A jak by se bez těchto vlastností mohla při výchově Sheldona obejít?

Vodnáři si umí užívat zábavy a zároveň druhým pomáhat a překvapují svým intelektem. Právě to dělá Mary Cooperovou skvělou a podporující matkou a také klasickým Vodnářem.

Ryby - Stuart Bloom

Stuart je přesným prototypem Ryb. Jsou to velcí snílci, kteří jsou zavření ve svém vlastním světě a ten reálný je často vůbec nezajímá. Stuartův obchod s komiksy je pro něj jako jeho vlastní svět, ve kterém se cítí sám sebou.

Ryby jsou introvertní a uzavřené, ale o své přátele mají starost. Umí druhým naslouchat, jsou vnímavé a silně empatické. Přesně to na Stuarta sedí a jeho nesmělost, ale zároveň láska k přátelům, vyzařuje právě energii Ryb.

Je také důvěřivý a bojácný. Může být až naivní, čehož druzí bohužel využívají. A přesně tak se chovají i Ryby.

Pamatujte, že jde jen o zábavu. Přestože i smyšlené postavy mohou mít znaky určitého znamení, astrologii ovlivňuje tolik faktorů, že to není vždy úplně jednoznačné. Každého ovlivňuje větší množství znamení, a tak je tento seznam pouze orientační a je určen zejména pro pobavení. Komu se tedy nejvíce podobáte vy? A čekali jste to?

Zdroje článku: