Pomohou proti překyselení, umí rozložit vápník usazený v chrupavkách, pročistí organismus – ovocné a zeleninové šťávy

Pomohou proti překyselení, umí rozložit vápník usazený v chrupavkách, pročistí organismus – ovocné a zeleninové šťávy
V současné době je více než jindy aktuální téma silného imunitního systéme a ten částečně můžete ovlivnit svými stravovacími návyky. Silný organismus je odolnější a také se lépe vypořádá se sezónními zdravotními problémy, ať už jde o chřipku, nebo koronavirus.

Čerstvé šťávy z ovoce a zeleniny jsou nejen zdravé, ale můžou i výborně chutnat a můžete si doma pravidelné namíchat nápoje, kde budete kombinovat různé chutě. Když si takovou šťávu naředíte vodou, můžete ji popíjet celý den a tím zásobíte svůj organismus prospěšnými látkami, které vám mohou pomoci i se spoustou jiných zdravotních problémů.

Čerstvé šťávy jsou dnes uznávané lékaři, léčiteli i odborníky na stravování. Výhodou šťáv je i to, že je tělo velice snadno a rychle umí zpracovat.

Šťáva z ananasu

Ananas obsahuje až 90 % vody a je bohatý na draslík, vápník a sodík. Díky obsahu síry a chlóru má velmi dobré čistící schopnosti. Obsažené kyseliny pomáhají trávení a působí močopudně.

Šťáva z karotky, celeru, petržele a špenátu

Lidský organismus by neměl být kyselý, a právě tato směs s vysokým obsahem draslíku dokáže rychle zredukovat nadměrnou tvorbu žaludeční kyseliny. Mimo jiné je ve šťávě mnoho zdraví prospěšných minerálních látek.

Jablečná šťáva

Zrovna teď je správný čas pro zpracování tohoto ovoce. A jabloně se letos pod chutným ovocem prohýbají. Pokud máte střevní problémy, potom si dopřejte malou sklenici této šťávy na lačno. Jablka mají čistící schopnost a skvěle pomáhají při zácpě. Jablečnou šťávu si dopřejte i při horečkách a zánětech. Ovoce obsahuje až 85 % vody.

Pomerančová šťáva

Pomeranče jsou dostupné celoročně. Kromě běžných látek jako je draslík, vápník a hořčík, obsahují i křemík. Májí také velký obsah vitamínu A, B, C. Šťáva rychle oxiduje, proto se pije hned po vylisování. Stejně jako jablka, pomeranče tvoří 85 % vody.

Okurková šťáva

Tato šťáva je velice osvědčené přírodní diuretikum. Podporuje vylučování moči. Díky křemíku a síře je dobrá na kvalitní růst vlasů. Pokud k okurce přidáte karotku, máte přírodní prostředek mírnící revmatické potíže. Draslík se také stará o optimalizaci krevního tlaku. Pravidelným pitím okurkové šťávy s přídavkem salátu a karotky si nádherně pročistíte pleť. Okurka má přes 90 % vody.

Grepová šťáva

Tato šťáva umí rozpouštět anorganický vápník, který se usazuje v chrupavkách kloubů a dává tak základ artritidě. Jde o problém způsobený velkou konzumací bílé mouky.