Policisté zvěrokruhu: Kdo se k vykonávání tohoto náročného povolání doslova narodil?

Policisté zvěrokruhu: Kdo se k vykonávání tohoto náročného povolání doslova narodil?
Policistou rozhodně nemůže být každý. Tato práce vyžaduje velkou fyzickou sílu a vytrvalost, ale stejně náročná je i psychicky. Někdo k ní má tedy předpoklady už jen díky své povaze. Která znamení jsou natolik otrlá, všímavá a rázná, že jim práce policisty jde od ruky? A je mezi nimi i to vaše?

Váhy

Váhy jsou na tomto seznamu na prvním místě už jen díky jejich smyslu pro spravedlnost a nenahraditelným psychologickým schopnostem. Mají rádi lidi a umí jim naslouchat, ale díky tomu je umí také vmžiku prokouknout. K Vahám se hodí právně zaměřené profese.

Jak už jejich znamení napovídá, mají v sobě totiž rovnováhu, která jim pomáhá v lidech vidět jejich dobré i špatné stránky. Hned tedy poznají, že na někom něco nehraje. Jsou ale férové a k druhým přistupují jako k sobě rovným, i když v nich nevidí nic dobrého. Umí také efektivně pracovat v týmu a ostatní motivovat. Musí si se svým parťákem ale rozumět, jinak by stresové prostředí nesnesly.

Byli by z nich také dobří právníci nebo soudci, protože umí dobře rozpoznat situaci a řešit komplikované záležitosti.

Štír

Štíři umí řešit složité úkoly a vidět do hloubky věcí. Jsou sice samotářští a tajemní, ale díky tomu vidí i to, co ostatní přehlížejí. Rádi sice pracují spíše samostatně, ale rozené policisty z nich dělá jejich odvaha, silná vůle a nezastavitelná touha po řešení záhad.

Navíc umí přemýšlet strategicky, ze své zkušenosti rozumí manipulaci a nenechají se zmást žádnými triky. Umí se také neobvykle dobře soustředit, vytěsnit všechna rozptýlení a rychle přijít na správné řešení. Nejvíce se hodí na pozici vyšetřovatele, ať už kvůli jejich samostatnosti nebo zálibě v záhadách a nevysvětlitelných případech.

Na druhou stranu ale mají také mají sklony k tomu se přiklánět na stranu zločinu. Většina kriminálníků, zlodějů nebo vrahů má totiž ve svém horoskopu alespoň nějaký vliv Štíra.

Pokud nejsou dostatečně sebevědomí, mohou se snažit ukojit svou nespokojenost získáním něčeho, co jim nepatří. Někteří Štíři tedy mohou mít občas nutkání udělat něco, co by neměli. Ti uvědomělí a sebejistí se ale umí ovládat a svých pocitů naopak dokážou využít k pochopení myšlení zločinců a k jejich dopadení. 

policistka, zdroj:Victor Joly / Shutterstock

Panna

Panny jsou velcí perfekcionisté a jsou známé pro svůj smysl pro detail. Všímají si i těch nejmenších detailů, a právě ty mohou často zachraňovat životy. Jejich všímavost z nich dělá schopné policisty v terénu, protože umí okamžitě zanalyzovat a pochopit situaci nebo rozpoznat povahu lidí jen podle jejich gest a vzhledu.

Navíc mají dobrou paměť, excelentní abstraktní myšlení a udržují si své záznamy pečlivě uspořádané, pravděpodobně podle abecedy.

Umí dobře pracovat i s velkými dávkami informací a statistiky, tabulky a články umí rychle a smysluplně použít. V policejní sféře se tedy hodí jak na pohotové policisty v terénu, tak na detektivy pracující s informacemi a důkazy.

Beran

Berani jsou rázní, tvrdohlaví a odhodlaní. Odvážně se vrhají do každého nebezpečí a nebojí se ničeho neznámého. Právě proto se hodí i na jiné náročné profese jako například hasiče, záchranáře nebo vojáka. Umí se spontánně rozhodovat a pracovat v rychlosti a nepohodě.

Nepotřebují pohodlí a jistotu jako jiná znamení a umí se udržet v klidu i v náročných a nepříjemných situacích. Rádi se rozhodují samostatně a mají dobré nápady. To jim v policejní práci může taktéž hrát do karet. Jejich soutěživost jim navíc nedovolí zahálet a vytrvale proto bojují za spravedlnost. A ve většině případů právě díky své obrovské dravosti také vyhrávají.

Zdroje článku: