Pohádkový život princezny Hajah Hafizah Sururul

Pohádkový život princezny Hajah Hafizah Sururul
Většina žen sní o životě v bohatství a luxusu jako v pohádce "Tisíce a jedna noci". Neřešit starosti všedních dní, myslet jen na sebe a užívat si bezstarostný život se svými potomky a rodinou. To je sen většina žen.

Takový bezstarostný život lze zařídit dvěma způsoby. Buď je třeba se hodně dobře vdát, anebo se narodit do rodiny velmi vlivné, mocné, jejíž majetek dosahuje astronomických částek. Ať tak, či tak, je zapotřebí pořádná dávka štěstí. Pokud zůstaneme u možnosti dobře se narodit, tak si jako příklad můžeme uvést princeznu, kterou finanční problémy nebudou nikdy trápit!

O kom je řeč?

Řeč je o princezně Hajah Hafizah Sururul Bolkiahové, která se provdala za Pengirana Hajiho Muhammada Ruzainiho. Svou lásku zpečetili v září roku 2012. A nebyla to jen tak ledajaká svatba! Velkolepý svatební obřad se konal v královském paláci, který čítá zhruba 1700 místností. Ani pozvanými hosty nešetřili. Mezi 3000 hosty byl také například thajský a kambodžský premiér a filipínský prezident. Nevěsta byla oděna do béžové róby Ozdobené křišťály a vyšívané zlatem.

Do trůnního sálu dorazila za doprovodu 16 strážců. Ani samotný ženich nepřišel zkrátka. Ten totiž dorazil v róbě, kterou kombinovalo zlato a brokát. Svatba vyšla na necelých 15,5 milionů eurPři miliardovém majetku otce nevěsty šlo však o zanedbatelnou částku. Jen k této speciální příležitosti koupil přes sedmdesát Rolls-Royců a Bentley. Údajně proto, aby mohl nechat odvézt všechny významné hosty.

Osobní život princezny zůstává téměř v utajení

Princezna má pět bratrů a šest sester. Dohromady 12 sourozenců vzešlo ze tří svazků manželských. Princezna je pátým potomkem. Pracuje na ministerstvu financí a její manžel je funkcionářem v úřadu premiéra. Jejich sídlo je jeden velký přepych a luxus. Palác byl postaven v roce 1984. Rozkládá se na pozemku o rozloze dvou milionů metrů čtverečních a jedná se o největší soukromý pozemek na světě. Součástí domu je mimo jiné pozlacená kopule, 1700 pokojů a pět obrovských bazénů. Součástí je také rozlehlá zoologická zahrada, v níž žije třicet bengálských tygrů, několik sokolů, plameňáků, papoušků apod. Hodnota luxusní nemovitosti je odhadována na 37,5 miliardy korun.

Kdo je otec princezny

Sultán Haji Hassanal Bolkiah Mu'izzaddin Waddaulah ibni Al-Marhum Sultan Haji Omar Ali Saifuddien Sa'adul Khairi Waddien. Tak zní celé a těžko zapamatovalné jméno otce princezny. Byl třikrát ženatý. Jeho první manželkou byla jeho sestřenice Pengiran Anak Saleha, také známá jako princezna Saleha, která se později stala královnou. Jeho bývalá druhá manželka, Aisha Mariam byla letuškou národního dopravce Royal Brunei Airlines. V roce 2003 se s ní rozvedl a byly jí odebrány všechny královské tituly.

V srpnu 2005 si vzal bývalou malajskou televizní moderátorku Azrinaz Mazhar Hakim, která byla o 33 let mladší než sultán. Rozvedli se v roce 2010 a stejně jako Aishe Mariam jí byly odebrány všechny tituly, vyznamenání a pravidelný měsíční příspěvek. Se svými třemi manželkami má Hassanal Bolkiah pět synů a sedm dcer. Dne 5. října 2017 oslavil své zlaté jubileum, 50 rok ve funkci sultána Bruneje.

Sultán se dostal k moci 5. října 1967, kdy na trůně vystřídal svého otce Omara Aliho Saifuddiena a stal se v pořadí 29. vládcem země. Sultán je mimo jiné také premiérem, ministrem obrany a ministrem zahraničních věcí. Není tak divu, že nashromáždil bohatství, které dosahuje astronomických částek (v přepočtu zhruba jednoho bilionu korun). Kdo by si myslel, že své jmění si pečlivě střeží, bude na omylu. Nebojí se totiž rozhazovat. V jeho majetku se nachází pozlacená letadla a tisíce luxusních automobilů. 

Například Boeing 747 v hodnotě asi jedné miliardy korun se pyšní interiérem, který je téměř celý ze zlata. A pokud vlastníte letadla, nesmí chybět ani vhodný automobil. Těch má sultán zhruba sedm tisíc! Ve vozovém parku samozřejmě nesmí chybět takové modely jako Ferrari 365, Aston Martin 258 nebo Audi 265. Kde je všechna skladuje není známo, ale média se domnívají, že luxusní auta pronajímá po celém světě, čímž dál zvyšuje svůj příjem. Navíc jen pro ty nejoblíbenější miláčky na 4 kolech má zhruba přes sto garáží.