Nejlepší pečený čaj s medem

Nejlepší pečený čaj s medem
Pečený čaj je sám o sobě přinašeč vitamínů. Když do toho ale ještě navíc přidáme med, jeho funkci zdvojnásobíme, no možná i ztrojnásobíme. Med totiž také plní důležitou roli v našem těle a pomáhá nám udržovat se v kondičce.

Do pečeného čaje s medem se většinou jako ovoce přidávají jablka, protože s medem tvoří zajímavou, dobrou dvojici.

Pečený čaj s medem příprava

Pečený čaj s medem se připravuje jako běžný pečený čaj. Pokud neznáte recept, určitě ho tady někde vyštracháte. Rychle a jednoduše. Do mísy si nakrájíte umyté ovoce, které chcete do čaje přidat. Přidáte oloupaný a nakrájený citron, cukr, vše můžete podlít medem buď před pečením nebo až po. To je zcela na vás (lepší je ale med nalít až po pečení či v průběhu pečení při nějaké 40 minutě). Poté směs hodíte do trouby a pečete cca 45 minut na 180–200 stupňů Celsia.

Mezitím si připravíme sklenice a až bude směs hotová, horkou ji přeléváme. Poté sklenice otočíme zhruba na 5 minut víčkem dolů. 

Co nám med přináší? 

Med obsahuje acetylcholin – díky tomu rozšiřuje drobné cévičky a snižuje tlak. Pokud má někdo problémy právě s vysokým tlakem, je možno pomocí medu tlak snižovat. Vše je ale na odborném znalci, tudíž na doktorovi. Je dobré se s ním o tom poradit, protože ne na všechny toto může být dobré. 

Med dodává tělu neskutečně moc energii, ale nejen to. Dokáže povzbuzovat činnost střev, a naopak při zácpě uklidnit střevní pohyb. Takže pamatujte, pokavad problém s činností střev, čaj s medem! 

Nejenže napomáhá vnitřním potížím, ale také je skvělým pomocníkem při obyčejném kašli, rýmě nebo horečce. Nejenomže vám dokáže dodat energii, ale také vám dokáže zklidnit celé tělo a vy se hned budete cítit určitě lépe!

Kdy med není vhodný? 

Ano, i med není vhodný, asi tak jako všechno. Pochopitelně bychom neměli med konzumovat, když na něj máme alergii. To je ale asi všem jasné. 

  • Doktoři se také vyvarují používání medu při onemocnění jako je cukrovka (zde nám med energii nepřidává, ale díky tomu, že má také docela dost velký obsah cukru, tak se nám může něco zlého přihodit. 
  • Někteří zubní lékaři nedoporučují podávat med malým dětem, protože se jim díky cukru, který obsahuje ničí zubní sklovina – to bychom ale nemohli jíst pak už vůbec nic. 

Zdroj: