Paris Hilton: Dědička miliardového hotelového impéria na rodinné peníze nečekala, vydělala si své

Paris Hilton: Dědička miliardového hotelového impéria na rodinné peníze nečekala, vydělala si své
Když prožívala Paris své bouřlivé roky plné večírků, alkoholu a drog, tak si ji zavolal dědeček Hilton a pohrozil jí, že bude vyděděná. Vysmála se mu a ukázala světu, že není jenom blonďatou ozdobou na večírcích, ale i velice úspěšnou podnikatelkou.

Paris má narozeniny

Paris slaví čtyřicátiny. Podnikavost má tato vyzývavá blondýna nejspíš v genech a stala se velmi vlivnou influencerkou v době, kdy většina z nás tento výraz ani neznala.

Úspěchy ve všem, do čeho se pustí

Její podnikání je velice úspěšné a její společnost Paris Hilton Entertainment má hodnotu několika miliard dolarů (má desítky značkových obchodů po světě, obchoduje s kabelkami, parfémy, obuví, módním oblečením, slunečními brýlemi, produkty pro zvířata, papírnictvím nebo bytovým textilem). Paris je nejen obchodnice, je i designérka, moderátorka, herečka, zpěvačka, modelka. Jen na parfémech její společnost už vydělala přes dvě miliardy dolarů. V roce 2012 se vrhla po stopách pradědečka Conráda Hiltona, který založil síť luxusních hotelů a založila hotelovou společnost Hilton Hotels.

Rodinné jmění nepotřebuje

Dědeček Paris byl údajně tak zděšený chováním svých vnuček (Paris má ještě 3 mladší sourozence), že v roce 2007 změnil závěť a 97 % majetku odkázal charitě. To ale Paris nějak moc nevadilo, peníze se ji sypou z každého podnikání, do kterého se pustí. Díky jménu a obchodnímu talentu získala také dobré styky a dostatek sebevědomí.

Paris vyrůstala po hotelích, kde potkávala své vrstevníky, jako je Ivanka Trump, Nicole Richie a Kim Kardashian. Rodina se také velice intenzivně přátelila s Michaelem Jacksonem.

Rebelkou na plný úvazek

Díky svému vzhledu Paris Hilton už od dětství pracovala pro modelingové agentury a plnila stránky bulváru. Žila bouřlivým živote, často po boku celebrit (například s Leonardem DiCaprio).

Když se na internetu v roce 2003 objevilo neautorizované video, kde dováděla se svým ex přítelem, který nakonec celou lechtivou nahrávku začal prodávat, nezoufala si a vysoudila si na ex příteli 400 tisíc dolarů.

Popularita

Tři týdny po zveřejnění nahrávky se spustila její první reality show, kde vystupovala se svou kamarádkou. Obě dívky jako „zlatá mládež“ zkoušely normální dělnické profese, dojit krávy atd.

Zatímco se produkce strachovala, Paris se do show pustila s nadšením a sklízela enormní úspěch, který ji otevřel mnoho dalších dveří do televize a do filmu. V roce 2004 vydala svůj životopis, kniha se stala bestsellerem. Následující rok představila první kolekci šperků a další knihu. Rok 2006 byl ve znamení zpěvu. Paris se naučila hrát na kytaru a založila nahrávací společnost, aby si vydala své písně a později se věnovala novým talentům. A opět měla úspěch. Od zpívání to vzala přes svět „DJingu“ a v roce 2014 byla nejlépe placenou ženskou DJkou v zemi.

Paris má také silnou základnu fanoušků a Twitteru a Instagramu. Občas své fanoušky potěší i zážitky z vězení. V roce 2006 odešla od soudu s podmínkou za řízení v opilosti. O několik měsíců později řídila bez platného oprávnění a dostala výchovných 45 dní v base. Nakonec byl trest snížený na 23 dní. Do vězení nastoupila cestou z hudebního vystoupení. Po třech dnech byla propuštěna ze zdravotních důvodů kvůli panice a úzkosti. Nakonec se ale vrátila a trest si odseděla.

Paris je prostě svá. Když chce, aby se v nočním klubu hrála její oblíbená hudba, vybuduje si klub. Když má problém sehnat slušivé boty ve své velikosti (má velikost 11), tak založí obchod pro nadměrné velikosti nohou.