Otcové podle horoskopu: Jací jsou muži v roli otců podle znamení zvěrokruhu?

Otcové podle horoskopu: Jací jsou muži v roli otců podle znamení zvěrokruhu?
Být otcem je velký závazek. Jít svým dětem správným příkladem, aby k vám vzhlížely není někdy jednoduché. Zda máte vlohy k tomu, abyste dokázali být vzorem a tím “správným” tátou, můžete zjistit i podle svého znamení.  

Beran  

Tvrdohlavci ve vás se s vaší otcovskou rolí nezmění. Ale ve většině případů je to ku prospěchu věci. Máte totiž autoritu, se kterou nejde hnout. Zároveň se však dokážete vrátit do dětství a chvíle s vámi strávené jsou pak skvělou zábavou. Rodinné akce plánujete, aby si všichni pořádně užili. Milujete pohyb a sport vás a děti spojuje. Za své děti bojujete, zároveň si na ně ale umíte došlápnout, pokud se vám něco nelíbí.  

Býk 

Jste dobrými otci. O tom, co si vaše děti od vás ponesou do života opravdu přemýšlíte. Staráte se o zabezpečení rodiny, ale na své děti si čas uděláte. Pokud ho nemáte, sklouzáváte do situace, kdy své děti zahrnujete někdy až zbytečnými dary. Vaše rodina by podle vás měla být věrná vám a vážená před ostatními. Budujete v dětem kladný vztah k přírodě, mobily a další techniku dětem dávkujete opatrně. Nemáte jí rádi. Málokdy vybuchnete, ale někdy se to stane. Pak jste jako hurikán. V následných trestech jste důslední, přesto spravedlivý. 

Blíženci 

Jste od přírody nestálí, a tak trochu roztěkaní. Svoje děti milujete nade vše, ale máte tolik zájmů, že někdy zapomínáte na jejich potřeby. Jste mistři improvizace a je s vámi vždy zábava. S dětmi komunikujete výborně, ale problém může nastat ve chvíli, kdy je potřeba uznat autoritu. To sami neděláte a vaše děti to po vás rádi přebírají. 

Rak 

Otcové v moderní době se do péče o děti zapojují daleko více než dřív. Raci jsou pro tuto roli jako stvoření. Rodinu založí klidně brzy, doma uvaří a o děti se postarají naprosto samozřejmě. Jste milujícím rodičem, který ovšem vyžaduje dodržování pravidel. Také musíte mít jako hlava rodiny vše pod kontrolou a o všem vědět. Jinak může přijít vztek. 

Lev 

Jste pohodový táta, který ale stále musí být pánem domu. Rádi se chlubíte vším včetně dětí, které musí poslouchat. Na druhou stranu jim dopřejete cokoliv chtějí. Přistupujete k nim s tím, že by měly žít svobodně v rámci vašich pravidel. Vše mimo ně necháváte na dětech. Většinou z nich ale pak vyrostou silní lidé. Jako správný lev je budete bránit až do skonání světa. 

Panna 

Ve chvíli, kdy se máte stát otcem, vše naplánujete. Zorganizujete celou rodinu, protože řád a pořádek je vaše nejvyšší hodnota. Jste přísní, ale zároveň nesnášíte, když vaše dítě někdo pohaní. Podle vás je naprosto perfektní. Své děti umíte pobavit, zábavu sice také naplánujete, ale vždy tak, aby byli všichni spokojení. Také máte jedno obrovské plus. Nezmeškáte žádné vystoupení či zápas svého dítěte. I mimoškolní aktivity jim často plánujete sami. 

Váhy 

Jste velmi nekonfliktní, což chcete bezpodmínečně předat i svým dětem. Jste tak trochu stále děti a rozumíte jejich potřebám. Rádi jim čtete a hrajete si s nimi. Klidně s potomkem máte vlastní program, aniž by o tom vaše drahá polovička věděla. Vaše laskavost a život bez hádek může narazit na pubertu vašich dětí. Konflikty pak bývají pro vás těžko zvládnutelné.  

Štír 

Možná se někdy zdá, že jste trochu odtažití, ale vaše děti nepochybují o tom, jak moc je milujete. Často si vytváříte vlastní druh komunikace, který je jen váš a vašeho dítěte. Jste upřímní, a to je nejdůležitější pravidlo. Lhaní je u vás tabu a hned ho poznáte. Jinak chcete dodržování vašich pravidel, ale necháváte dětem prostor pro vlastní rozhodování. 

Střelec 

Jste prostě střelci. Je s vámi zábava, někdy až trochu na hranicích bezpečna, ale o to víc s vámi děti chtějí trávit čas. Chcete, aby z vašich dětí vyrostli optimisti, kteří půjdou za svými cíli. Čas si uděláte kdykoliv, nejraději jedete s dětmi do přírody, kterou milujete. Vychováváte s lehkostí a nadhledem. 

Kozoroh 

Jste velmi poctiví v plánech a řádu. Své rodině dopřejete vše, ale také jste velmi nároční. Moc neumíte chválit, ale vaše pýcha na to, jak máte skvělé potomstvo, je nezměrná. Vaše děti, ovlivněné touhou po tom, aby byly nejlepší, bývají velmi samostatné a svědomité. I váš přístup k nim je totiž takový, jako by byly dospělé už od narození. 

Vodnář 

Jste alternativní a jedineční i v roli otců. Prosazujete vždy svou cestu, klidně přejdete s dětmi na domácí vzdělávání. Nedostatky a chyby jsou přirozené pro každého, a tak pro vás nejsou důvodem k trestům. Umíte se nadchnout a při svých dětech stojíte jako správná opora. Někdy vypadáte, že se dětem věnujete jen z povinnosti, ale není to tak. 

Ryby 

Jste se sebou spokojeni? Pokud ano, tak budete skvělý táta. V opačném případě se až příliš zabýváte sami sebou. Do svých dětí se však umíte vcítit a jste pro ně vzorem klidu a pohody. Pro své děti jste zlatou rybkou, která plní přání. Také si skrz ně plníte sny, ke kterým jste se sami nedostali, ale nikdy to není v jejich neprospěch.  

Zdroj:

  • autorský text