Vaše osobnost je odvozena i od toho, jak se smějete. To jste zřejmě netušili

Vaše osobnost je odvozena i od toho, jak se smějete. To jste zřejmě netušili
Každý z nás má trochu jiný smysl pro humor a každý z nás se směje trochu jiným způsobem. To, jak se při smíchu projevujeme, ale dle expertky na řeč těla, také prozrazuje mnohé o našem charakteru.

Když vás něco rozesměje, způsob, jakým se smějete, prozrazuje mnohem víc než jen váš radostný smysl pro humor. „Smích a pohyby těla, které ho doprovázejí, jsou zcela spontánní a primární reakce – v podstatě všechny naše zábrany padají,“ říká odbornice na řeč těla Patti Woodová.

Upřímný smích také stimuluje mnoho částí mozku: „Levá část analyzuje slova, pravá část nám pomáhá cítit, že je něco „vtipné“, a zadní část spouští smích,“ dodává Woodová. „Takže způsob, jakým se někdo směje, odráží jeho podvědomí, což může okamžitě poskytnout náhled na skutečný charakter člověka.“

Při smíchu se předkláníte

„Když při pohybu hrudníku a trupu zvednete hlavu nahoru nebo když se při smíchu pohupujete dopředu a dozadu, vyjadřuje to vysokou úroveň sebedůvěry,“ říká Woodová. „Tento pohyb odhaluje přední část vašeho krku, jednu z nejzranitelnějších částí těla, což naznačuje, že se cítíte bezpečně a nemáte důvod zadržovat svůj bouřlivý smích. Vaše druhé jméno by mohlo znít ‘nezastavitelný’.“ Tato vrozená sebejistota z vás udělala profesionála v tom, jak si stát za svým, jak překonávat překážky a vést ostatní k úspěchu.

Při smíchu tleskáte rukama

Jste otevřená kniha. Když vám něco udělá radost, určitě to dáte všem najevo. „Pokud při smíchu tleskáte, jste extrovertní osobnost, která se ráda zviditelňuje. Vzpomeňte si, jak tleskáme, když dáváme najevo souhlas nebo chceme upoutat něčí pozornost,“ vysvětluje odbornice na řeč těla Judi Jamesová. Je dobře, že jste rádi středem pozornosti, protože ostatní od vás očekávají, že budete udávat tón. Máte schopnost svým nekonečným nadšením lidi kolem sebe inspirovat a motivovat.

Při smíchu se dotýkáte svého hrudníku v oblasti srdce

„Když si při smíchu položíte ruku na srdce, znamená to, že si vážíte vztahů, emocí a tradičních rituálů. Tedy všeho, co souvisí se srdcem," říká Jamesová, autorka knihy The Body Language Bible. „Toto gesto také naznačuje upřímnost a to, že váš smích je opravdový.“ Nejdůležitější ve vašem životě jsou vaši přátelé a rodina. A protože jste známí jako dobří posluchači, vaši nejbližší vyhledávají vaši přítomnost, když se potřebují o někoho opřít. Jste lepidlem, které drží vaše blízké pohromadě.

Při smíchu si zakrýváte ústa rukou, Jste detailní a precizní, Zdroj: Olga_Malinina

Při smíchu si zakrýváte ústa rukou

Jste detailní a precizní a nic vám neunikne. Zároveň ale nejste rádi středem pozornosti. „Skrývání úsměvu při smíchu svědčí o plachosti a tendenci chtít se chránit před projevy zranitelnosti,“ říká Jamesová. „Jste uzavření a neradi se otevíráte před ostatními lidmi." Jste hlubokomyslný člověk, který se nejlépe cítí sám se sebou, jste bystří a rádi řešíte hádanky, které ostatním připadají neřešitelné. Vždy přemýšlíte, než promluvíte. A obvykle tak činíte jen v úzkém kruhu důvěrných přátel, u nichž máte pocit, že můžete plně projevit své pravé já.

Nejen řeč těla, kterou používáte, když se smějete, ale také styl, jakým se smějete, o vás také mnohé prozradí:

Smějete se z plných plic

Je vám celkem jedno, co si o vás myslí ostatní. Víte, co chcete, a jdete si za tím. To ale neznamená, že jen dřete a necháte se připravit o drobné radosti, které život přináší. Koneckonců, právě tyto maličkosti vám pomáhají žít naplno. I když lidi kolem vás může hlasitost vašeho smíchu rozčilovat, většinou se vaším upřímným smíchem nakazí.

Stále se hihňáte a chichotáte

Jste zdrženlivější než vaši vrstevníci, ale díky svému vynikajícímu smyslu pro humor rozumíte vtipům všeho druhu. Vaše časté chichotání způsobuje to, že si lidé chvilky s vámi opravdu užívají a jsou ve vaší společnosti skutečně rádi. Máte poměrně široký okruh dobrých známých, ale jen pár opravdových přátel. Nicméně si u těchto několika jedinců jste zcela jistí, že se na sebe můžete vždy zcela spolehnout.

Smějete se spíše nesměle a smích často skrýváte

Plachý smích nemá nic společného s plachou povahou, ale spíše s vašimi pozorovacími schopnostmi. Vidíte to, co ostatní lidé nevidí, a často jsou to právě maličkosti, které ostatním unikly, které vám připadají vtipné. Umíte najít humor skutečně ve všem, i když to může ostatním lidem připadat poněkud bizarní. 

 

Zdroje: