Jací jsou lidé s osobnostním typem Dobrodruh? Žijí, aby hledali způsoby, jak prosadit své touhy

Jací jsou lidé s osobnostním typem Dobrodruh? Žijí, aby hledali způsoby, jak prosadit své touhy
Blízcí o Vás říkají, že jste tišší, bezstarostní a mírumilovní? Ve svém okolí jste známí i svým přátelským a citlivým duchem? Možná jste tedy svou osobností Dobrodruh? Pojďme společně zjistit, co ještě Vás vystihuje.

Praktický s důrazem na estetiku

Přímo neradi se rozhodujete a nedělá Vám potíže své rozhodnutí neustále odsouvat. Jednoduše si rádi necháváte otevřené možnosti, pokud by se změnili okolnosti, případně se objevili nové možnosti. Co Vám spoustu lidí závidí je Vaše všeobecná mírumilovnost, starostlivost a ohleduplnost. Přijímáte život takový, jaký je. Rádi se zaměřujete na detaily a spoustu času trávíte přemýšlením o tady a teď a co bude v budoucnu, Vás zase tolik netrápí.

Nemáte rádi abstraktní teorie a jste spíš vykonavateli než snílky. Baví Vás především praktický život a do teoretizování se příliš nepouštíte. Zajímáte se o informace, které Vám mohou nějakým způsobem sloužit, a ne o ty, které se tváří jako logické a objektivní. Máte svůj vlastní hodnotový systém, který si vytváříte na základě vlastních priorit a představ.

Zajímáte se o své okolí, které vnímáte všemi smysly a díky tomu jste si vědomi i malých změn, které se ve Vašem okolí dějí. Kladete velký důraz na estetiku a imponuje Vám výtvarné umění. Žijete v přítomném okamžiku a až na základě aktuálních informací se rozhodujete. Umíte pracovat i se vzpomínkami z minulosti, kdy si do detailu vybavíte, jak jste se v konkrétní situaci zachovali. Právě takový pohled do Vašich minulých činů, může mít pro Vás přínos i do budoucna.

Imponuje Vám výtvarné umění, Zdroj: Beach Creatives / Shutterstock

Starostlivý introvert

Jste považovány za introverty. Vaše chování bývá zdrženlivé, zejména v blízkosti lidí, které dobře neznáte. Dáváte přednost trávení času s blízkou skupinou rodiny a přátel. Neradi mluvíte o svém soukromí a své pocity si necháváte především pro sebe. To může být někdy Vašim blízkým líto, ale je to přirozená součást Vaší povahy. Váš hodnotový žebříček máte jasně stanovený, a co si o něm myslí ostatní, Vás nezajímá. To nevylučuje Vaši hlubokou starost o ty nejbližší. Rozdíl ve Vaší povaze oproti jiným je ten, že lásku neprojevujete city, ale gesty.

Práce snů

Milujete zvířata, umění, hudbu a velmi si vážíte přírody a všeho kolem sebe. I proto se snažíte, aby byl nějaký z těchto aspektů zahrnut i do Vašeho zaměstnání. Okruh profesí, ve kterých můžete být úspěšní, je velký. Můžete být nadšeným hudebníkem, výtvarníkem, kreativním návrhářem. Můžete využít své pečovatelské povahy, kterou uplatníte ve zdravotnictví. Anebo Vám může být dobře jako myslivci mezi němými tvářemi uprostřed lesa. Možností je spousty.

 

Zdroj: