Jaký tělesný orgán dominuje vašemu znamení?

Jaký tělesný orgán dominuje vašemu znamení?
Každý v průběhu života zjistíme, že možná je nějaké místo v našem těle, které je náchylnější a dovede nás potrápit víc než jiné oblasti našeho těla. A co když je to způsobeno právě znamením našeho zvěrokruhu?

V dřívější astrologické medicíně byl dokonce lékař schopen díky znalostem o jednotlivých znameních vytvořit spojení mezi nimi a onemocněním souvisejících orgánů. To mu umožnilo rozhodnout o nejlepší léčbě pro konkrétního pacienta.  

Vodnář (20. ledna – 18. února): OBĚHOVÉ ÚSTROJÍ

Vodnáři jsou náchylní k problémům s krevním oběhem, mají sklony ke kornatění tepen a jejich častou potíží je nízký krevní tlak. Nepříjemností pro vás mohou být také křečové žíly. Proto dbejte na pravidelnou fyzickou aktivitu, abyste těmto problémům předcházeli.

Ryby (19. února – 20. března): LYMFATICKÝ SYSTÉM

Pokud jste se narodili ve znamení Ryb, tak pravděpodobně milujete masáže nohou. Je to zpravidla proto, že vašemu znamení dominují právě chodidla. Jejich stabilita a zároveň dobrá kondice dává kořeny správného fungování celého lymfatického systému.

Beran (21. března – 19. dubna): MOZEK, OČI

O vaší povaze Berana se traduje, že neustále přemýšlíte a nemáte rádi, pokud se situace kolem nevyvíjí podle vašich představ. Tím, že si neustále o lidech i situacích vytváříte domněnky, nedáte svému mozku ani chvíli oddechnout.

Býk (20. dubna – 20. května): MANDLE, ŠTÍTNÁ ŽLÁZA

Jako Býci můžete mít pocit, že musíte neustále řešit svoji váhu. Tenhle neduh může mít ale zásadní spojitost se zdravím vaší štítné žlázy, která vám dominuje. Nemáte příliš rádi fyzickou aktivitu a neradi se omezujete v jídle, tenhle nepravidelný režim může vaši štítnou žlázu oslabovat.

Blíženci (21. května – 20. června): PLÍCE, NERVOVÁ SOUSTAVA

Jako znamení Blíženců jste náchylní k infekcím horních cest dýchacích, bronchitidě a astmatu. Dále je u vás dominantní také nervová soustava. Blíženci jsou jedni z těch, kdo trpí psychickým onemocněním, ať už jsou to panické ataky, deprese či nespavost.

Rak (21. června – 22. července): ŽALUDEK A TRÁVICÍ SOUSTAVA

Vašim citlivým místem je právě žaludek, který citlivě reaguje také na vaše psychické rozpoložení. Raci mívají jemný žaludek a žaludeční potíže, nevolnosti či gastritidy u nich nejsou výjimečné.

Lev (23. července - 22. srpna): SRDCE

Možná na sebe často tlačíte tak silně, že trpíte přepětím a nervozitou. Právě tento tlak může zapříčinit poruchy se srdcem, které vašemu znamení dominuje a je tedy náchylnější na zdravotní komplikace. Tělo vám většinou dává jasné signály, kdy zvolnit.

Panna (23. srpna – 22. září): STŘEVA

Když se vám něco nepovede a vy se necítíte psychicky v pohodě, pak se to ihned projeví na vašem fyzickém těle. A to zejména na vašem střevním traktu. Často trpíte plynatostí, vředy, kolitidami apod.

Váhy (23. září – 22. října): LEDVINY

Pravděpodobně jste náchylnější k onemocnění ledvin a bolestem dolní části zad. Bolest těchto oblastí a zejména ledvin vám chce většinou ukázat, že jedna strana vašich vah je vychýlená a vy máte opět najít svoji životní rovnováhu.

Štír (23. října – 21. listopadu): REPRODUKČNÍ ORGÁNY

Jako představitelé Štíra můžete být náchylní k onemocnění pohlavních orgánů. Přece jenom jsou centrem, kde se nejvíce kumuluje energie Štíra. Kromě toho bývá Štírovo zdraví ovlivněno jeho častými emocionálními výkyvy.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince): JÁTRA

Střelci, vaším dominantním orgánem jsou játra. Protože se u vás jedná o choulostivé místo, měli byste se vyhnout nadměrné konzumaci alkoholu či jiných toxických látek. Vyvarovat se jídlům, která játra zatěžují, dbát na přirozený pobyt a vyváženou stravu.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna): KOSTERNÍ SYSTÉM

Jako Kozorohům jsou vám předpovězeny problémy zejména s kostmi, klouby, případně zuby. Zdravým životním stylem byste měli předcházet zejména problémům s revmatismem, artritidou a dalšími ortopedickými problémy.

 

Zdroje: