Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě ohnivé znamení

Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě ohnivé znamení
Oheň, voda, vzduch a země jsou důležité živly, které nás ovlivňují více, než by se na první pohled mohlo zdát. Proto se v tomto článku pojďme podívat na ohnivá znamení.

Co charakterizuje znamení ohně?

Jak už element ohně napovídá, ohnivá znamení jsou vášnivá, impulzivní, konkurenceschopná, dynamická a temperamentní jako oheň sám. Oheň může hřát, ale také ničit, tímto způsobem lze uvažovat i o ohnivých znameních, mohou být skvělými a věrnými přáteli, ale běda, když není po jejich vůli. Potřebují být často středem pozornosti a mohou být agresivní, sobečtí a ješitní.

Tato znamení zvěrokruhu mají tendenci přistupovat k věcem mnohem temperamentněji a rozhodují se rychleji než pomaleji se pohybující zemské a vodní znaky. A protože oheň spaluje vzduch, jsou i berani, lvi a střelci přitahování ohnivými, ale stejně tak vzdušnými znameními, což jsou blíženci, váhy, vodnáři, kteří jsou s nimi schopni držet krok.

Patříte mezi ohnivá znamení?

 

Beran (21. 3.– 20. 4.)

Jste rozenými vůdci, oheň ve vás se projevuje akčností a impulzivitou. Jako jediné základní znamení ohně máte tendenci spíše jednat než mluvit a k situacím a výzvám se stavíte čelem. Jste rádi první a není pro vás problém prosadit se v silné konkurenci.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Jste pevným znamením ohně, což znamená, že vašimi hlavními přednostmi jsou odhodlání, stabilita a dodržování cílů. Dokážete oddělit své silné a slabé stránky, a zatímco silné dáváte na obdiv, slabé ukrýváte, dokud se vám je nepodaří zlepšit. Jste otevřeni učení a vášeň používáte k vývoji, k úspěchu a k pomoci ostatním uspět.

Střelec (23. 11. – 21. 12.)

Vaše ohnivé znamení je proměnlivé, jste tedy velmi flexibilní a věci berete v klidu, zároveň jste spontánní a neúnavně pátráte po pravdě. Od ohně berete vhled a vášeň a překlápíte je do moudrosti. Hledáte ideály, které vás inspirují, a pokud se cítíte inspirovaní, dokážete nemožné.

Jak můžete jako ohnivé znamení najít rovnováhu?

I znamení ohně potřebují odpočinek. Nepracujte na příliš mnoha projektech najednou, dobře si rozvrhněte denní plán a nezapomeňte na přestávky. Dávejte si též pozor na přemíru kofeinu. Ať už je vaše znamení beran, lev nebo střelec, jste náchylní k syndromu vyhoření, naučte se naslouchat svému tělu a vězte, že nemusíte pořád něco dělat. Zkuste někdy jen tak být. Pamatujte si: plamen, který hoří dvakrát jasněji, hoří polovinu času, takže se nebojte čas od času zpomalit.

Během práce se soustřeďte i na praktickou stránku projektu, vaše srdce snadno zaplane pro lákavý nápad, ale praktické záležitosti vás dusí, což poté zbytečně vede k nezdarům.

Jak se hodí ostatní elementy k ohni?

Oheň a oheň

Logicky se jedná o velmi hořlavou kombinaci, díky níž je každý vztah velmi intenzivní. Silná vášeň může každou chvíli přerůst v plamenné hádky, střety vůle a bitvy ega. Navzájem se nesnášejí za svou až brutální upřímnost. V tomto vztahu se zkrátka nebude ani jeden z partnerů nudit.

Oheň a země

Tato kombinace je velmi stabilní, pokud mají obě strany zájem na jejím udržení. Země usměrňuje dynamickou povahu ohně, ale hrozí, že začne akčního partnera nudit. Napětí také může způsobit to, že zemská znamení nemají rádi mnoho změn, zatímco ohnivá nesnesou rutinu.

Oheň a vzduch

Vzdušná znamení rozdmýchávají již tak silný oheň a oba partneři jsou neuzemnění a vyčerpaní. Tento vztah se s největší pravděpodobností po čase rozpadne kvůli oboustranné neschopnosti zapustit kořeny.

Oheň a voda

Ani tato kombinace nevěstí nic dobrého. Ohnivého partnera vyčerpává emoční složitost vodního, vodní partner naopak ohnivého zpomaluje až dusí... 

 

Zdroje: