Jak na očistu těla s pomocí Měsíce?

Jak na očistu těla s pomocí Měsíce?
Měsíc má v mnohých ohledech velmi silnou, až téměř magickou moc. Řídí spoustu pochodů v přírodě i lidském těle, a není tak divu, že jeho vliv můžeme využít také k detoxikaci organismu. Jak na to a kdy je pro očistu nejvhodnější doba?

Mezi jednotlivými fázemi Měsíce a jejich vlivu na naši planetu panují poměrně značné rozdíly. Nejinak tomu je v případě naší psychiky a lidského zdraví. Jistě každý z nás na sobě pozoroval například problémy s usínáním během úplňku nebo třeba emoční výkyvy opakující se v pravidelných měsíčních intervalech. Je velmi pravděpodobné, že za tyto problémy může právě Luna.

Fáze Měsíce pak lze využít i k vlastnímu prospěchu, naučíme-li se s nimi pracovat a efektivně s nimi nakládat. S tím souvisí například i snaha zhubnout. Existuje totiž pět základních pravidel, které je vhodné dodržet při redukci váhy. Odměnou vám pak mohou být vytoužená kila dolů, o kterých jste si možná mysleli, že vám zůstanou snad navždy.

Snažte se tedy:

  • Provádět vnitřní očistu během novu nebo úplňku, kdy je energie Měsíce nejsilnější.
  • Při dorůstání Měsíce postupně více a více kontrolovat a regulovat celkový kalorický příjem.
  • V období couvání Luny si dopřát méně zdravá jídla, která máte v oblibě.
  • Dodržovat pravidelný pohyb.
  • Dodržovat pitný režim.
 Ideální je také detoxikace trávících cest, zdroj: Mariia Korneeva / Shutterstock

V rámci celkové očisty je pak novoluní ideálním obdobím pro meditaci, duševní očistu a vyprázdnění myšlenek. Ideální je také detoxikace trávících cest, zejména střev. Zvažte také návštěvu sauny, která vám může v celkové očistě pomoci.

Úplněk je naopak vrcholem síly a lunárních energetických proudů. V této fázi jste velmi náchylní k jakýmkoli výkyvům z normálu. Proto se při úplňku jednoznačně vyhněte přejídání. Meditace je opět jedním z řešení.

Poměrně oblíbenou metodou související s detoxikací organismu a Měsícem je pak tzv. úplňková dieta. Ta spočívá ve 24hodinovém půstu, kdy v průběhu jednoho dne pijete pouze čistou vodu. Přestože se jedná o úplňkovou dietu, je vhodné ji provádět také při novoluní. Jak již bylo řečeno výše, Měsíc má v obou těchto fázích nejvyšší sílu.

Rozšířením úplňkové diety je pak dieta vlkodlačí, která přináší do očisty další pravidla. Zejména se pak jedná o konzumaci polovičních porcí jídla a kompletního omezení cukrů a tuků během dorůstání Měsíce, při jeho couvání pak kromě snižování porcí dbejte na to, abyste nejedli od doby, kdy Měsíc vystoupá na oblohu (zpravidla po šesté hodině večerní).

Novoluní je ideálním obdobím pro meditaci a duševní očistu, zdroj: Tatyana Soares / Shutterstock

Výsledkem této metody pak může být poměrně rapidní hubnutí v řádu několika kil za cyklus. Tato dieta tedy stojí za zvážení minimálně v případech, kdy jiné alternativy selhávají. 

Na obdobném principu pak funguje i úplňková detoxikace. Ta se věnuje konzumaci zeleninových a bylinných pokrmů a nápojů v předepsané době (zpravidla v průběhu jednoho víkendu, který vychází na úplněk). Po této intenzivní dietě pak následuje volnější období tří týdnů, po dobu kterých byste měli pít čistící čaj, omezit sůl či uzeniny a dbát na pravidelný odpočinek. Při dodržení všech zásad se pak dočkáte komplexní očisty vašeho organismu.