Začíná období Střelce: Dařit se bude především ohnivým znamením

Začíná období Střelce: Dařit se bude především ohnivým znamením
Střelec je v astronomii souhvězdí na jižní obloze ležící mezi Kozorohem a Štírem. Poblíž západní hranice Střelce se nachází zimní slunovrat, nejjižnější bod, kterého Slunce dosáhne na své zdánlivé roční pouti mezi hvězdami. V tomto souhvězdí se také nacházejí mlhoviny Laguna a Trifid. 

Od nejstarších dob dostávala souhvězdí a také jednotlivé hvězdy názvy, které se vztahovaly k meteorologickým jevům, případně symbolizovaly náboženské či mytologické představy. Kdysi se tvrdilo, že názvy souhvězdí a mýty jsou řeckého původu. Tento názor byl však nyní vyvrácen.

V astrologii je Střelec devátým znamením zvěrokruhu, které je považováno za vládnoucí období přibližně od 22. listopadu do 21. prosince. Je znázorněn buď kentaurem střílejícím z luku a šípem, nebo šípem nataženým přes luk. Střelce jako jezdeckého střelce z luku identifikovali Babyloňané již v 11. století před naším letopočtem.

Období Střelce

Po dlouhém a emotivním uplynulém měsíci můžeme s jistotou říct, že jsme všichni připraveni na změnu tempa. Přibližně 22. listopadu Slunce vychází ze znamení Štíra a začíná procházet ohnivým Střelcem. V období Střelce se nejvíce daří ohnivým znamením Berana, Lva a Střelce, zatímco proměnlivá znamení Blíženců, Panny a Ryb mohou mít problém udržet rychlé tempo.

Charakteristika Střelce

Střelec je znamením dobrodružství, cestování a moudrosti. Bez ohledu na vlastní znamení zvěrokruhu se od 22. listopadu do 21. prosince vydáváte z místa na místo, zkoušíte nové věci, potkáváte nové lidi a po celou dobu rozvíjíte svou mysl. Ať už se vydáte na výlet někam daleko, začnete navštěvovat nový kurz nebo jen zajdete do nové kavárny či knihkupectví, můžete počítat s tím, že se z vás stane mnohem vzdělanější jedinec.

Střelec je archetypem profesora zvěrokruhu. Nejenže si rozšiřujete svůj vlastní rozhled a učíte se, ale také se mnohem více zajímáte o to, jak se o své znalosti podělit s ostatními. Střelec je ohnivé znamení s velmi nezávislými vibracemi, ale i Střelci jsou schopni se naučit, že každá cesta, kterou podniknou, je lepší s přítelem.

Ve svém období, Střelci, máte tendenci být trochu zahledění do sebe. Jste tak nadšeni, že můžete všem vyprávět o všech věcech, které se učíte, že možná zapomenete, jak naslouchat. Když pořád mluvíte a někdo s vámi nesouhlasí nebo ho prostě nezajímá, co máte na srdci, můžete se pěkně rozčílit.

Možná budete dokonce přímo naštvaní. Nezapomeňte naslouchat a mějte na paměti, že nesouhlasit je v pořádku.

Dobrodružství, zdroj: DisobeyArt/ Shutterstock

Historie období Střelce

Věk Střelce byl přibližně 22 50020 000 let před naším letopočtem. Nadcházející věk Střelce nastane přibližně za 4 000 let. 

Věk Střelce byl a bude dobou skutečné vnitřní radosti. Hlubší tajemství se odhalí, až se naše vědomí kolem Velkého roku pozvedne o další stupeň. Většina lidí se nebude soustředit na projevování materiální hojnosti.

Potřeby materiální existence budou dostupné všem, a i když do návratu do Zahrady zbývá několik tisíc let, vzhledem k dnešku se to bude zdát jako dokonalost – s výjimkou těch, pro které je chamtivost způsobem života.

Dlouho před věkem Střelce všichni žili vegetariánským, agrárním způsobem života v kontaktu se zemí, sezónními cykly a rytmy země. Vědomí všeho živého bylo hodně vyšší než v současnosti. Lidé nemuseli a ani nechtěli jíst maso zvířat ani jejich produkty.

Byli na dobré cestě k uznání a respektu svých sester a bratrů napříč druhy, a přestože stále docházelo ke konfliktům, ale bylo to v mnohem menším měřítku než v dnešní době.

Zdroje článku: